Priminimas: būtina pasitikrinti dėl krūties vėžio | Diena.lt

PRIMINIMAS: BŪTINA PASITIKRINTI DĖL KRŪTIES VĖŽIO

Kartą per dvejus metus 50-69 metų moterys turės galimybę Respublikinėje Kauno ligoninėje pasitikrinti, ar neserga krūties vėžiu. Tokią galimybę suteiks sausio mėnesį pradedama įgyvendinti Krūties vėžio ankstyvosios diagnostikos programa.

Patikra bus mamografija - krūtų rentgenologinis tyrimas. Jei po jo prireiks detalesnio ištyrimo, esant būtinybei, toje pačioje ligoninėje bus atliekama ne tik mamografija, bet ir krūtų echoskopija bei magnetinis krūtų rezonansas.

Krūties vėžiu, kad ir labai retai, gali sirgti ir vyrai. Į šią Kauno gydymo įstaigą dėl profilaktinio krūtų patikrinimo gali kreiptis ne tik Kauno miesto, bet ir kitų miestų, taip pat kaimų gyventojai, turintys šeimos gydytojo ar gydytojo specialisto siuntimą.

Siekiant išvengti klaidų, mamogramas vertina du nepriklausomi rentgenologai. Jos neparodo, ar moteris serga vėžiu, tačiau padeda pamatyti krūtyse pakitimus, kurie gali būti tiek gerybiniai, tiek piktybiniai. Jei pakitimų nenustatoma, tyrimas gali būti vėl atliekamas po poros metų.

Pagal amžių į programą nepatenkantiems (jaunesniems nei 50 ir vyresniems nei 69 metų) pacientams, kaip skelbiama ligoninės pranešime, tačiau turintiems dėl krūtų nusiskundimų, taip pat gali būti atliekami atitinkami tyrimai. Tačiau tam reikalingas gydytojo specialisto (akušerio ginekologo, onkologo) siuntimas. Jį turint tyrimai yra nemokami.

Tyrimai atliekami ir savaitgaliais, naudojant modernią medicininę įrangą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Tiesiog gydytojai 'dovanėlių' nori.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS