Ministerija: morfijaus kainos išliks tokios pat | Diena.lt

MINISTERIJA: MORFIJAUS KAINOS IŠLIKS TOKIOS PAT

  • 2

Pacientai, kuriems dėl sunkios sveikatos būklės yra būtinas morfijus, galės jį įsigyti tokiomis pat kainomis, kaip ir iki šiol. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) specialiai sudaryta Derybų komisija derėjosi su gamintoju dėl nuolaidos paciento priemokai.

Po šių derybų rastas kompromisinis sprendimas – dalį kainos padengs valstybė, padidindama vaisto bazinę kainą, o likusią sumą padengs pats gamintojas, mažindamas paciento priemoką. Tokiu atveju paciento priemoka išliks tokia pati, kaip ir iki naujojo Kompensuojamųjų vaistų kainyno įsigaliojimo.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, morfijus yra stiprus nuskausminamasis vaistas, kurio prireikia itin sunkiai sergantiems pacientams, kenčiantiems didžiulius skausmus.

„Dažniausiai tai onkologiniai pacientai, kovojantys už savo gyvybę. Gydymas šiems žmonėms ir taip itin brangus, jiems nuolat reikia priežiūros ir pagalbos, tad būtų socialiai neteisinga, jei ir šie būtini skausmui malšinti vaistai jiems kainuotų brangiau. Po įtemptų derybų su vaistų gamintoju pavyko rasti sprendimą, leisiantį išlaikyti tokias pat šio vaisto kainas, kaip ir iki šiol“, – sako ministras A. Veryga.

Sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė dėkoja vaistų gamintojui, kuris sutiko kainą sumažinti.

„Gamintojas jau deklaravo nuolaidą, tad šiuos reikalingus vaistus pacientai jau dabar gali pirkti nesibaimindami, kad kaina bus didesnė“, – sako viceministrė K. Garuolienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

minisras

ne visiškai durnas, sau vaistų nebrarngina...

senelis

geriau tegu paziuri koks bardakas poliklinikose ir ligoninese gal pats net nuvykes nebuvo o as kai susiduriau pagalvojau kad patekau i afrikos sali kur visiems vienodai viskas piesia o sitas profesionalas ijunges durniu kalba kad be alkogolio problemu nera vyt toki kol dar nevelu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS