Tukina ne cepelinai, o persivalgymas (balerinos K. Tarasevičiūtės receptas) | Diena.lt

TUKINA NE CEPELINAI, O PERSIVALGYMAS (BALERINOS K. TARASEVIČIŪTĖS RECEPTAS)

Balerina Kristina Tarasevičiūtė nevengia nei cepelinų, nei bandelių su lašinukais, bet jos kūno formos – tobulos. Kaip tai įmanoma?

Valgo viską, ko nori

Kai darbas pagal profesiją yra pagrindinis pragyvenimo šaltinis, privaloma paklusti jos reikalavimams.

Balerinoms privalu būti lieknoms, tad K.Tarasevičiūtė stengiasi išlaikyti nepriekaištingas kūno formas. Per daugybę metų moteris yra atradusi savitą mitybos planą, kurio svarbiausias tikslas – aprūpinti organizmą energija, ir stengiasi jo laikytis. Moteris prisipažįsta, kad negali atsilaikyti prieš moliūgų sėklas ir riešutus, tačiau nevengia ir cepelinų ar mėsos patiekalų bei bandelių su lašinukais.

"Rytą pradedu stikline vandens ir kava su pienu. Apie vidurdienį susivilioju nedideliu užkandžiu, o pirmasis sotus valgis būna maždaug 14 val. Tada gaminuosi pietus arba, jei skubu, užbėgu į valgyklą. Pietums paprastai renkuosi makaronus, cepelinus ar patiekalus su mėsa", – vardija Kristina.

Pavakariams valgo viską, ko tik norisi. Neslepia, kad visada tai būna sveikas maistas. Vakarienės laikas, jos kiekis ir turinys priklauso nuo to, ar vakare yra repeticija, spektaklis, ar tai laisvas laikas.

"Jei vakaras neužimtas, dažniausiai valgau ką tik sugalvoju", – atvirauja balerina.

Pagrindinis jos mitybos principas – nepersivalgyti bei išlaikyti balansą tarp gaunamo energijos kiekio ir fizinės veiklos. Nors per dieną suvartojami patiekalai pasižymi aukštu kaloringumu, tai leidžia nepritrūkti energijos šokant.

Riešutai teikia energijos

"Kai mano fizinis krūvis didelis, kremtu riešutus. Lėtai besiskaidantys riebalai suteikia ilgalaikės energijos ir manęs neslopina. Šokant puiki savijauta yra labai svarbus veiksnys. Kūnui snūduriuojant padidėja traumų rizika, nukenčia judesių atlikimo kokybė", – žino balerina K.Tarasevičiūtė.

Paklausta apie mitybos pokyčius žiemą ir vasarą, žinoma moteris pasakojo, kad būnant paplūdimyje jai nėra geresnio užkandžio nei moliūgų sėklos – paragavusi vienos, nebegali sustoti iki išgliaudo visą pakelį.

"Vasarą natūraliai norisi vandeningo, gaivaus, lengvo maisto, o žiemą renkuosi riebesnius produktus – lašiniai su duona ir agurkėliu yra dažna vakarienė. Tačiau jei žinau, kad laukia didelis krūvis, tiek žiemą, tiek vasarą leidžiu sau paskanauti riebesnių valgių", – pasakoja K.Tarasevičiūtė, iš riešutų mėgstanti tik lazdynų ir anakardžių.

Kas kenkia labiausiai

Baisiausias šių laikų ligas, gebančias visiškai suėsti žmogų, anot K.Tarasevičiūtės, sukelia stresas. Nugaros, klubų skausmai, praplikimas, trapūs kaulai, melsva odos spalva, nutukimas yra streso padariniai.

"Gerbkite save ir savo gyvenimą, nepasiduokite stresui ir neleiskite, kad kiti išmuštų jus iš vėžių, – pabrėžė balerina. – Taip pat linkiu išmokti labiau klausytis savo organizmo, tenkinti jo poreikius."

Tai pasakiusi Kristina pridūrė, kad kalba ne apie maisto gausą. Pajutus alkį, ji pataria išgerti vandens, nes gali būti, kad organizmas yra tiesiog ištroškęs.

"Galiausiai, jei suvokiate, kad nieko pakeisti negalite, pakeiskite požiūrį ir gyventi bei atlikti tuos pačius darbus taps lengviau. Apgaukite save, nes kas daugiau belieka?" – juokiasi K.Tarasevičiūtė.


K.Tarasevičiūtės sumuštinio, suteikiančio energijos, receptas

Reikės:

šviesios arba tamsios itališkos duonelės riekės,

šaukšto ožkos sūrio,

lazdynų (ar kitų mėgstamų) riešutų,

skysto medaus,

kelių baziliko lapelių.

Gaminimo eiga:

Duonelę lengvai paskrudinkite, o riešutus šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje. Po to duonelę aptepkite sūriu, apiberkite riešutais, uždėkite

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS