Verslininkė: jeigu neturėtume pinigų, nežinia ar dukrai būtų laiku diagnozuota liga | Diena.lt

VERSLININKĖ: JEIGU NETURĖTUME PINIGŲ, NEŽINIA AR DUKRAI BŪTŲ LAIKU DIAGNOZUOTA LIGA

  • 5

Praėjusių metų liepą buvusio LRT sporto žurnalisto Šarūno Mazalo ir „Mamų radijo“ įkūrėjos Lauros Mazalienės šeimoje gimusi antra dukra porai suteikė daug džiaugsmo ir laimės. Tačiau pasėjo ir nerimo sėklą.

„Mūsų pirmoji dukra nemato viena akimi. Deja, problemą visų pirma pamatė ne medikai, o mes, tėvai. Kai galiausiai patekome pas gydytojus, jau buvo beveik per vėlu – dukra vos ne tiesiai iš konsultacijos atsidūrė ant operacinio stalo. Į klausimą, kaip galėjo nepastebėti ligos, skyriaus vedėja atsakė, kad dirbančios akušerės neturi kompetencijos tikrinti regėjimą. Tuomet man iškilo klausimas: tai kodėl jos tikrina?!“ – LRT TELEVIZIJOS pokalbių laidos „Svarbios detalės“ studijoje stebėjosi L. Mazalienė.

Dabar tėvams neramu dėl antrosios atžalos – kol kas nežinoma, ar dukters liga genetiškai paveldima, ar ne. Tačiau niekam iš medikų nekilo mintis nukreipti mažylę pas specialistus bent jau konsultacijai.

„Laimė, mes su vyru gerai uždirbame ir galime sau leisti sumokėti už privačias gydytojų konsultacijas. Bet juk esame sąmoningi piliečiai, sąžiningai mokame mokesčius. Kodėl už juos mūsų vaikams negali būti suteikta savalaikė pagalba“, – klausia jauna mama.

Jau šį vakarą, 21.30 val. LRT TELEVIZIJOS pokalbių laidoje „Svarbios detalės“ išgirsite L. Mazalienės šeimos istoriją, diskusiją apie tai, ar Lietuvoje išvis egzistuoja nemokama medicina, ir patarimų, kaip išsireikalauti priklausančias paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Mačiau

vakar tą laidą, vietomis buvo juokinga klausyti ponios išvedžiojimų.Tokio tipo žmonės nori, kad jų vaikus PIRMIAUSIAI auklėtų darželis, mokykla, jų būkle sektų daktaras. Žodžiu, atsakingi pirmiausiai būtų visi kiti, tik ne jie patys. Tokiu atveju - pasisamdai savo asmeninį gydytoją, asmeninį mokytoją, auklėtoją, moki jiems algą ir jie dirbs tik tau. Problema išspręsta

Tokie

Mylintis vaikus turėtu prieš tai pasitikrinti save. Reikalauti iš medikų galima daug. Tik ir jie nėra visagaliai. Ir pinigai nedaro stebuklų, kodėl nerašo, ar grąžino vaikeliui galimybę matyti. Privati medicina nėra geresnė, ir ne visada suteikia normalu gydymą.

Ole

Ne tik medikams, bet ir pacientams reikia pakelti atlyginimus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS