Vyrų krūtinės padidėjimas: apie priežastis ir sprendimo būdus | Diena.lt

VYRŲ KRŪTINĖS PADIDĖJIMAS: APIE PRIEŽASTIS IR SPRENDIMO BŪDUS

  • 5

Kiekvienas jautriai priimame išvaizdos pokyčius, ypač, kai jie yra netikėti ir nebūdingi. Pavyzdžiui, vyrų atveju, tai padidėjusi krūtinė. Čia kalbame ne apie nedidelius krūtinės pokyčius, bet apie akivaizdų krūtinės pasikeitimą, kuris keičia krūtinės dydį ir išvaizdą. Ne visuomet, tačiau dažnai tai yra su suprastėjusia vyrų sveikatos būkle siejama problema. Toliau – plačiau apie vyrų krūtinės padidėjimo priežastis ir galimus gydymo būdus.

Ginekomastija – kas tai ir kas ją lemia?

Vyrų ginekomastija yra vyrų krūtų pieno liaukų išvešėjimas. Su padidėjusios krūtinės problema susiduria kone kas trečias vyras. Ginekomastija taip pat nesiejama su konkrečia amžiaus grupe, tačiau tai gana dažnas reiškinys tiek paauglystės periodu, tiek sulaukus maždaug penkiasdešimties.

Vyrų krūtinės pieno liaukos išvešėti gali dėl įvairių priežasčių, tačiau viena dažniausių – hormonų disbalansas. Tokiais atvejais nustatomas per didelis estrogeno (moteriško lytinio hormono) kiekis. Tačiau ginekomastija gali atsirasti ir dėl tam tikrų vaistų vartojimo, žalingų įpročių ar net navikų. Yra ir dar viena ginekomastijos forma, kuri dažnai vadinama tiesiog pseudoginekomastija. Ji nustatoma tiems, kurių krūtinė padidėja dėl didelio viršsvorio.

Šiandien gydymo būdų, priklausomai nuo ginekomastijos atsiradimo priežasties bei būklės, yra ne vienas. Tai gali būti ir tiesiog gyvensenos pokyčiai, ir gydytojų paskirti vaistai, ir net plastinė ginekomastijos operacija. Vis dėlto, pirmasis ir pats svarbiausias žingsnis, tiek dėl sveikatos apsaugojimo, tiek dėl tikslingo gydymo, yra sveikatos būklės ištyrimas ir tikslios ginekomastijos priežasties paieškos.

Ginekomastijos gydymo būdai

Vyrų krūtinės padidėjimo problema sprendžiama įvairiai. Tai priklauso nuo jos atsiradimo priežasties ir ginekomastijos formos. Pavyzdžiui, jei dėl didelio viršsvorio atsiranda pseudoginekomastija, krūtinė gali būti mažinama subalansuota mityba ir fiziniu aktyvumu. Jei vyrų krūtų pieno liaukų išvešėjimas nustatomas dėl hormonų disbalanso, gali būti paskirti specialūs hormonų pusiausvyrą atstatantys vaistai. Vis dėlto, kai kuriais atvejais net ir taikant medikamentinį gydymą bei sprendžiant kitas ginekomastiją sukeliančias problemas, norimo rezultato pasiekti nepavyksta. Būtent tada svarstoma plastinė operacija. Žinoma, tik tuomet, jei tai leidžia vyrų sveikatos būklė.

Pati operacija gali būti atliekama pasitelkiant skirtingą techniką. Vėlgi, čia daug kas priklauso nuo ginekomastijos priežasties. Pavyzdžiui, jei tai pseudoginekomastija (kai krūtinė padidėja dėl svorio pokyčių), gali pakakti ir tik riebalų nusiurbimo. Jei nustatomas vyrų krūtų pieno liaukų išvešėjimas, jos gali būti tiesiog išpjaunamos. Kartais toks išvešėjusių pieno liaukų šalinimas derinamas ir su riebalų nusiurbimu bei perteklinės odos pašalinimu, patempimu, spenelių korekcija.

Labai svarbu suprasti, kad toks vyrų išvaizdai nebūdingas pokytis dažnai praneša apie sveikatos sutrikimus, kurie gali būti išties rimti. Tad pirmiausia reikia ieškoti ne būdų išspręsti estetinius klausimus, o pradėti nuo nuodugnaus sveikatos būklės vertinimo, tyrimų. Galiausiai, juk tik žinant ginekomastijos atsiradimo priežastį, galima tikslingai ją gydyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

nuomonė

Gal maisto kontrolė turi būti sugriežtinta- ar hormonų kiekis mėsoje yra saugus? Reikėtų skatinti ūkininkus auginti paukščius, gyvulius be hormonų. Dabar visur skelbiama, kad kenkia pridėtinis cukrus, transriebalai, o apie hormonų maiste žalą retai skelbiama?

poza 69 - neisenkamas hormonu saltinis

Moteriske ciulpia mano b.y.b.i ir prisiryja vyrisku hormonu. As laizau moeriskes p.i.z.e ir taip pat prisiedu moterisku harmonu. Todel man uzaugo papai kaip pas moteri, o mano moteriai pradejo zelti usai ir barzda. Jauciames TIKRAIS siuolaikiniais aukstuomenes ELITO garbingais ir gerbiamais clienais Mes esame seimininkai.

ttt

Ar gimda dar neauga ? Gal ir gimdyti pradės.>) ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS