Vyrų sveikata ir higiena dažniausiai rūpinasi jų antrosios pusės | Diena.lt

VYRŲ SVEIKATA IR HIGIENA DAŽNIAUSIAI RŪPINASI JŲ ANTROSIOS PUSĖS

  • 0

Prasidėjus kasmetinei „Barzdoto lapkričio“ akcijai, kuria vyrai skatinami atsakingai žvelgti į savo sveikatą, specialistai atkreipia dėmesį, kad mūsų šalyje ne visi vyrai skiria pakankamai dėmesio savo sveikatai ir higienai – dažnai už juos tai atlieka antrosios pusės.

„Prižiūrėk savo vyriškumą“, – tokiu šūkiu vyrai lapkričio mėnesį raginami auginti barzdas ir ūsus. Šiuo vyriškumo simboliu lapkritį visame pasaulyje skleidžiama žinia apie tai, kad vyrai privalo rūpintis savo sveikata.

Greitas gyvenimo ritmas, stresas, nesubalansuota mityba – tai tik keletas dalykų, kurie turi įtakos sveikatai. Be to, stipriąja lytimi vadinami vyrai dažnai vengia gydytojų kabinetų, nors periodiškai tikrinti sveikatą yra būtina.

Sveikatą ir gerą savijautą taip pat užtikrina kasdienė higiena.  „Savo barzdų ir ūsų vyrai išties neužmiršta – iš vyriškos kosmetikos priemonių  jie daugiausiai perka įvairių skutimosi priemonių: skustuvų, peiliukų, skutimosi putų ar želė. Pagal nuperkamą kiekį šios prekės sudaro daugiau nei trečdalį visos vyriškos kosmetikos. Vyrų pirkinių krepšelyje taip pat dažnai atsiduria dezodorantai, šampūnai, dušo želė. Tačiau dažniausiai tuo ir apsiribojama, o odos priežiūrai skirti kremai, balzamai, kitos higienos prekės vyrus domina mažiau. Apskritai, veido priežiūros priemonių vyrai įsigyja mažiau nei bet kokių kitų prekių“, – sako „Maximos“ prekybos vadovė Lina Trinkūnienė.

Jie daugiausiai perka įvairių skutimosi priemonių – jos sudaro daugiau nei trečdalį visos vyriškos kosmetikos.

L. Trinkūnienė taip pat pastebi, kad apie vyrų higieną dažnai pagalvoja jų antrosios pusės. Pirkėjos į pirkinių krepšelį įsideda net apie 50 proc. daugiau vyriškų higienos prekių nei patys vyrai. Moterys šiame skyriuje dažniausiai renkasi tuos pačius produktus, kaip ir patys vyrai: skutimosi reikmenis, šampūnus, dezodorantus, rašoma pranešime spaudai.

„Nors lapkritis vadinamas vyrų mėnesiu, tiek savo sveikata, tiek higiena jie turėtų rūpintis nuolat. Tuomet ir patys jausis gerai, ir antrosioms pusėms nereikės dėl jų jaudintis. Tai nėra taip jau sudėtinga – šviežių, sveikatai naudingų maisto produktų ir būtiniausių higienos priemonių galima rasti visuose prekybos centruose, o užsukti pas šeimos gydytoją yra taip pat paprasta, kaip apsilankyti autoservise ar kirpykloje“, – teigia L. Trinkūnienė.

Prieš 18 metų Australijoje atsiradęs „Movember“ judėjimas turi savo pasekėjų ir Lietuvoje, kurie ragina vyrus rūpintis savo sveikata ir pasitikrinti dėl prostatos vėžio bei kitų jiems būdingų ligų, taip sumažinant mirtingumą. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS