5 šalys į antrą Trijų jūrų iniciatyvos investicinį fondą įneš 155 mln. eurų | Diena.lt

5 ŠALYS Į ANTRĄ TRIJŲ JŪRŲ INICIATYVOS INVESTICINĮ FONDĄ ĮNEŠ 155 MLN. EURŲ

  • 2

Lietuva, Lenkija, Slovėnija, Rumunija ir Vengrija į antrą Trijų jūrų iniciatyvos investicinį fondą (3JIIF II) planuoja įnešti mažiausiai 155 mln. eurų, o ši suma turėtų padidėti prie fondo prisijungus kitoms iniciatyvos šalims.

Ketinimų protokolą dėl bendro darbo steigiant šį fondą ketvirtadienį Vilniuje vykusio Trijų jūrų iniciatyvos verslo forumo metu pasirašė Lietuvos plėtros įstaiga „Invega“, Lenkijos ir Slovėnijos nacionaliniai bankai, Rumunijos finansų ministerija, Vengrijos eksporto-importo bankas, pranešė „Invega“.

Bus bandoma pritraukti ir papildomų investuotojų – Europos investicijų fondą ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros banką, taip pat privačius Europos Sąjungos ir kitų šalių investuotojus.

„Invegos“ generalinis direktorius Dainius Vilčinskas sako, kad fondo investicijos bus skiriamos energetikos, transporto, skaitmeninės infrastruktūros plėtrai. 

„Tokie projektai skatina Trijų jūrų regiono šalių ir verslų bendradarbiavimą, palengvina prekių ir paslaugų judėjimą, tiesiogiai prisideda prie verslo plėtros ir ekonomikos vystymosi viso regiono ir šalių narių mastu. Pirmasis fondas šiuo metu analizuoja galimybes atlikti ir keletą investicijų Lietuvoje“, – pranešime sakė D. Vilčinskas.

Tokie projektai skatina Trijų jūrų regiono šalių ir verslų bendradarbiavimą, palengvina prekių ir paslaugų judėjimą, tiesiogiai prisideda prie verslo plėtros (...)

 

Lietuva prie fondo prisijungė 2020 metas „Invegai“ investavus 20 mln. eurų.

Pirmojo fondo vertė yra daugiau nei 900 mln. eurų, iš jų apie 800 mln. eurų jau investuota arba įsipareigota investuoti  į dideles įmones, visame regione, pavyzdžiui, atsinaujinančios energetikos įmones „Enery“ ir „R.Power“, lokomotyvų lizingo bendrovę „CargoUnit“, uostų operatorę „BMF Port Burgas“ ir duomenų centrą „Greenenergy Data Center“.

Antrasis fondas išlaikys panašią strategiją – teiks finansavimą transporto, energetikos ir skaitmeninės infrastruktūros projektams Trijų jūrų regione, investuos į geografiškai diversifikuotą investicijų portfelį visose jo šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sprendimas

Kokia turtinga mūsų Lietuva!!! Paskui tą fondą ,galimai, praloš.

Fonda

galima ir "pralosti",ar ne?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS