Alytaus valdžia įpareigota nutraukti konkursą dėl kelių remonto | Diena.lt

ALYTAUS VALDŽIA ĮPAREIGOTA NUTRAUKTI KONKURSĄ DĖL KELIŲ REMONTO

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nusprendė, kad Alytaus rajono savivaldybės administracijos organizuojamas viešasis pirkimas rajono kelių, gatvių, takų ir šaligatvių remonto darbams įsigyti turi būti nutrauktas.

VPT konstatavo pažeidimus apie nepagrįstą kvalifikacijos reikalavimą, nepagrįstus vertinimo kriterijus, kurie neužtikrina pirkimo tikslo, taip pat nesivadovavimą Kainodaros taisyklių nustatymo metodika.

Tarnybos išvadose rašoma, kad Alytaus rajono savivaldybė nurodė, jog maksimali planuojamos sudaryti sutarties vertė yra 5,548 mln. eurų (be PVM), tačiau nenurodė planuojamos vertės.

„Atsižvelgiant į tai, kas nurodyta, perkančioji organizacija prieš pirkimo pradžią rengiamuose dokumentuose turėjo nusimatyti ir užfiksuoti ne tik pradinę pirkimo sutarties vertę, kuri negalės būti viršijama vykdant sutartį, bet ir planuojamą vertę, kuri būtų skirta gautiems pasiūlymams palyginti“, - rašo VPT.

Tuo metu tiekėjo kvalifikacijos reikalavimas, kad specialistas būtų vadovavęs bent vienai susisiekimo komunikacijų darbų vykdymo sutarčiai, kurios vertė ne mažesnė nei 800 tūkst. eurų su PVM, yra nepagrįstas ir neproporcingas, teigia VPT.

Tarnyba taip pat atkreipia dėmesį, kad Alytaus rajono savivaldybės administracija techninėje specifikacijoje nurodė darbus pirksianti pagal poreikį ir neįsipareigojanti nupirkti viso preliminaraus kiekio (arba galinti įsigyti daugiau), todėl neaišku, kaip tiekėjai gali pateikti turimų pajėgumų bei galimybių mobilizuoti techninius ir žmogiškuosius resursus aprašymą, kai konkretūs užsakymai bus vykdomi pirkimo sutarties metu.

Alytaus rajono savivaldybė VPT sprendimą dar gali skųsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS