Ar praturtėtume, jei pagerėtų santykiai su Rusija? | Diena.lt

AR PRATURTĖTUME, JEI PAGERĖTŲ SANTYKIAI SU RUSIJA?

  • 20

Kaip ir politiniai, taip ir ekonominiai Lietuvos ir Rusijos santykiai yra komplikuoti ir kompleksiški. Pagal statistiką, Rusija vis dar yra pagrindinė Lietuvos eksporto partnerė, tačiau Lietuvos gamintojų produkcijos čia patenka mažai, sako „Swedbanko“ vyr. ekonomistas dr. Nerijus Mačiulis

„Beveik 15 proc. viso Lietuvos eksporto, arba 3,5 mlrd. eurų, praėjusiais metais keliavo į Rusijos rinką. [...] Bet kai pasižiūrime, kas yra eksportuojama, matome, kad didžioji dalis produkcijos yra ne lietuviškos kilmės“, – pabrėžia jis.

Iki sankcijų Rusijai paskelbimo Lietuva į Rusiją eksportuodavo už 600 mln. eurų per metus, dabar ši suma sumažėjo iki maždaug 300 mln. eurų. Pasak ekonomisto, dažniausiai į Rusiją eksportuojamos santechnikos detalės, baldai, drabužiai, o maisto prekės beveik nebeeksportuojamos.

„Tik 2 proc. Lietuvos prekių eksportuojama į Rusijos rinką, bet reeksporto srautas yra milžiniškas, t. y. transporto sektorius yra labai priklausomas nuo Rusijos rinkos“, – sako ekonomistas.

Ką Lietuvai reiškia reeksportas į Rusiją, žiūrėkite įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

praturtetume jau vien del to

kad puse islaikytiniu beretnyku is pykcio isstiptu

Anonimas

Vakaram lietuviska preke nereikalinga.Jie turi savo.O Kinija nedurna lietuviska preke paims uz pigiai.O rusai yra pagrindine musu partnere.

teta

yra tokia grupe kuri mato tik priesus aplink ir apsiseileje puola tuos kurie nori turet su kaimynais draugiskus santykius tai muzinanto pasekejai kuriems noras sukirsinti ir valdyt beribis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS