Bankas: vartojimo reikmėms gyventojai skolinosi daugiau | Diena.lt

BANKAS: VARTOJIMO REIKMĖMS GYVENTOJAI SKOLINOSI DAUGIAU

SEB bankas pernai gyventojams suteikė 36,7 mln. eurų vartojimo kreditų - 10 proc. daugiau negu 2016-aisiais. Taip pat beveik 8 proc. išaugo ir vidutinė vartojimo reikmėms imamos paskolos vertė - pernai ji buvo 3 990 eurų.

Pasak SEB banko valdybos nario, Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovo Vaido Žagūnio, praėję metai šalies ekonomikai buvo vieni geriausių per visą laikotarpį po pasaulinės finansų krizės.

„Akivaizdu, kad tai pajuto ir šalies gyventojai. Gerėjant nuotaikoms dėl dabartinės finansinės padėties, gyventojai jautėsi labiau užtikrinti ir dėl savo ateities, todėl daugiau vartojo ir daugiau tam skolinosi. Skolinimosi tikslai Lietuvoje pernai nepakito - daugiausia vartojimo kreditus šalies gyventojai ėmė pirkdami automobilį ir planuodami savo būsto remontą, taip pat įsigydami naują buitinę techniką ir baldus“, - sako V.Žagunis.

Didžiausią vartojimo paskolų dalį - 83 proc. - gyventojai pernai pateikė internetu. Beveik pusė besikreipusių dėl paskolos atsakymo sulaukė per trumpiau nei 5 minutes.

„Galimybė gauti vartojimo kreditą nuotoliniu būdu gyventojams yra patraukli. Tai padeda sutaupyti laiko ir sklandžiau planuoti pirkinius. Jei kliento kredito istorija yra gera, jis trūkstamų lėšų gali pasiskolinti neišeidamas iš parduotuvės“, - komentuoja V. Žagūnis. Kad būtų greitai gaunamas automatinis teigiamas atsakymas, reikia atitikti tam tikrus kriterijus - klientas turi turėti gerą kredito istoriją ir pakankamas pajamas, o jei turi sutuoktinį, būtinas ir jo sutikimas, kurį taip pat galima pateikti naudojantis interneto banku.

Pernai gyventojai buvo nusiteikę ir greičiau grąžinti paskolas - remiantis SEB banko statistika, planuojamas vartojimo kredito grąžinimo terminas sutrumpėjo vidutiniškai 5 mėnesiais, t. y. nuo beveik 4 metų užpernai iki 3,5 metų pernai. 2017-aisiais, palyginti su ankstesniais metais, beveik nekito tik naujai suteiktų paskolų skaičius pagal miestus: 34 proc. paskolų suteikta Vilniaus gyventojams, 31 proc. - Kauno, 10 proc. - Klaipėdos, 14 proc. - Panevėžio ir 11 proc. Šiaulių gyventojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šiaip

Jei skolinosi daugiau vadinasi gyveną blogiau... O bankams tai tik džiaugsmas iš to...

Anonimas

jai gyvenimas geretu paskolos MAZETU !!!!!!!!!!!!!!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS