Be Konkurencijos tarybos žmonės už prekes būtų išleidę po 18 mln. eurų daugiau | Diena.lt

BE KONKURENCIJOS TARYBOS ŽMONĖS UŽ PREKES BŪTŲ IŠLEIDĘ PO 18 MLN. EURŲ DAUGIAU

Per pastaruosius 3 metus vienas investuotas euras į Konkurencijos tarybą, jų teigimu, atnešė 10 eurų naudos gyventojams. Tai reiškia, kad jei rinkos prižiūrėtojas nebūtų įsikišęs, žmonės už tas pačias paslaugas ar prekes per metus būtų išleidę po 18 milijonų eurų daugiau.

Pasak Konkurencijos tarybos, teismui šiemet pirmą kartą patenkinus prašymą skirti sankcijas įmonių vadovams už dalyvavimą karteliniame susitarime, ateityje žadama toliau siekti įmonių vadovų atsakomybės už įstatymo pažeidimus. Pasak tarybos pirmininko, nors baudos už konkurencijos pažeidimus yra adekvačios, baudos už netinkamą reklamą yra per mažos ir neatgraso įmonių nuo pažeidimų.

„Baudos už konkurencijos ribojimą yra adekvačios, bet turėtume minčių dėl baudų sumokėjimo laiko, nes dabar įmonės gali nemokėti baudų, jei sprendimą apskundžia, kas reiškia, kad bylinėjimasis gali trukti metus–dvejus. Gali būti, kad po to laiko nebeliks įmonės, tad mums būtų svarbu užsitikrinti baudos sumokėjimą iš karto arba pasižadėjimą, kad ji bus sumokėta.

Pats baudos dydis adekvatus, bet baudų dydis už reklamos įstatymų pažeidimus neadekvatus, todėl galvojam, tariamės su institucijomis, kurios gali pasiūlyti tokius įstatymų pakeitimus“, – Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Hmm..

Čia mes tipo turim būt dėkingi ka jie savo darbą dirba?

B

18 milijonų gal sutaupė, o dėl tarybos neveiklumo į Lenkiją kasmet išvežama šimtai milijonų.

:)))

net bobute tokiom pasakom netiki...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS