Būsimų pensijų dydžio santykis su darbo užmokesčiu Lietuvoje – mažiausias EBPO | Diena.lt

BŪSIMŲ PENSIJŲ DYDŽIO SANTYKIS SU DARBO UŽMOKESČIU LIETUVOJE – MAŽIAUSIAS EBPO

  • 3

Būsimų pensijų dydžio santykis su darbo užmokesčiu Lietuvoje – mažiausias tarp Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EPBO) šalių, pirmadienį remdamasis organizacijos tyrimu skelbia portalas LRT.

Naujausiame tyrime EBPO prognozuoja, kad 2000 metais gimę ir nuo 2022 metų iki senatvės dirbsiantys asmenys Lietuvoje gautų 28,9 proc. buvusio vidutinio atlyginimo siekiančią pensiją.

Pasak tyrimo, didžiausi įverčiai užfiksuoti Portugalijoje, Turkijoje, Nyderlanduose, kur santykis tarp mokamos pensijos dydžio ir iki pensijos gauto atlyginimo siekia daugiau nei 90 proc. 

Portalo kalbinti ekonomistai teigė, jog prognozuodama šį rodiklį EBPO daro klaidingą prielaidą dėl atlyginimų augimo, taip pat abejojo tyrimo metodologija.

Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerija portalui teigė, kad tyrimo rezultatus lėmė Lietuvai nepalankios ilgojo laikotarpio demografijos prielaidos. Be to, pasak ministerijos, EPBO skaičiavimai rodo, ilguoju laikotarpiu didėsiančia pensijų kaupimo svarbą.

Gairės: pensijos, EBPO
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

uz bailuma mokam,

Dirbam daugiausiai ,gaunam maziausiai,islaikom vagius,aferistus,apsimetelius,bailius,

Uztai galima pasigirti

Kad Lietuvoi DIDZIAUSI maisto kainos DIDZIAUSI mokiesciai UZ VISA EUROPA IR TIK MAZIAUSI ATLIGINIMAI LIETUVOS ZMONIU!!!!! GEDA VALDZIAZMOGEMS TURETU BUTI BET JIEMS GERAI GIVENTI PRIE AUKSINIO LIOVIO IRA!!!!!

Dominykas

Valdžia sau pensijas išsirūpina o paprasti žmonės, tegul dvęsia badu. Šiurpus gyvenimas senuoliams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS