A. Butkevičius: dideles pajamas nešančioms individualioms veikloms galima keisti statusą | Diena.lt

A. BUTKEVIČIUS: DIDELES PAJAMAS NEŠANČIOMS INDIVIDUALIOMS VEIKLOMS GALIMA KEISTI STATUSĄ

Norint išvengti didesnio individualios veiklos apmokestinimo galima koreguoti šiuo pagrindu leidžiamų ekonominių veiklų sąrašą iš jo pašalinant didžiausias pajamas generuojančius darbus, sako Seimo narys, opozicinės demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas Algirdas Butkevičius.

Tai, anot jo, užbaigtų ginčus dėl Vyriausybės siūlomo didesnio individualios veiklos apmokestinimo.

„Jeigu mes kalbame apie individualią veiklą labai plačiai, tai gal išskirkime tam tikras ekonomines veiklas, kur nebetaikykime individualios veiklos statuso, ypač tos veiklos, kurios tikrai generuoja didžiules pajamas, tikriausiai ir nekiltų ginčų“, – antradienį LRT radijui sakė A. Butkevičius.

Mokesčių reformos pakete individualios veiklos apmokestinimą nuo 2025 metų siūloma didinti nuo 15 iki 17 proc., o nuo 2026 metų – iki 20 proc. Finansų ministrė Gintarė Skaistė anksčiau yra teigusi, kad 85 proc. individualiai dirbančių žmonių mokesčiai iš esmės nesikeis, nes didesni tarifai būtų taikomi tik uždirbantiems daugiau nei 35 tūkst. eurų apmokestinamų pajamų per metus.

A. Butkevičius sako, kad 35 tūkst. eurų per metus nėra didelės pajamos.

„Dėl 35 tūkstančių metinių pajamų – tai čia nėra didelės pajamos. Žiūrėkime, vidutinis darbo užmokestis kaip sparčiai auga, ir jeigu 35 tūkstančius padalinsime iš dvylikos mėnesių ir matysime, kad pajamos nėra jau tokios didelės“, – kalbėjo A. Butkevičius.

Vyriausybės praėjusią savaitę patvirtintas kelerius metus rengtas ir šiemet bent du kartus tikslintas mokesčių pertvarkos paketas Seimui bus pristatytas antradienį.

Pertvarką Vyriausybė vadina žingsniu link sąžiningesnės mokesčių sistemos, stipresnių paskatų dirbti, o atsisakant visuomenei didesnės vertės nekuriančių lengvatų, jos keičiamos investicine sąskaita.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS