Daržovių kainas augina ir sausra | Diena.lt

DARŽOVIŲ KAINAS AUGINA IR SAUSRA

  • 2

Šiais metais daržovių kainos šovė į viršų ir, pasak ūkininkų, prie to prisidėjo vasarą buvusi sausra. Vis dėlto,tikimasi, kad aukščiau joms kilti nebėra kur, rašo "Lietuvos rytas".

"Baisinga sausra šią vasarą alino laukus, tad ir derlius prastas.Kur nelieta vandens, ten derlius triskart mažesnis, o kaina juk tris kartus nepakilo, ji augo daugiausia 50 proc.", – sakė pasakojo Pasvalio rajono Trajoniškio kaimo ūkininkas Algimantas Morkūnas.

Ūkininkas svarstė, kad dabar kainos pasiekusios viršūnę, tad jos daugiau nebekils. O daržovių turėtų pakakti, mat ūkininkai, jei jaus poreikį Lietuvoje, jų neveš į užsienį.

Tuo metu Kelmės rajono ūkininkas Tadas Baliutavičius sako, kad ekologiškų daržovių kainos šiais metais, palyginti su praėjusiais, beveik nesikeitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Wika

Kainos baisios, obuoliu kg. kainuoja nuo 0,50 iki 1 euro, o sodai luzta. Pomidoru ir agurku kainos taip pat kandziojasi. Bulviu kg kainavo 0,40 lt, dabar 0,40-0,50 euro. Ir tai rudeni? Mes ne akli ir mums nereikia, kad koks valdzios atstovas ar ukininkas pasakytu,kad brango nedaug ar is viso nebrango, patys viska matome. Bulves perku per akcijas Iki po 15-18 eurocentu. Vaisius taip pat stengiuosi tik per akcijas,o obuoliu atsivezu is savo sodo. Pilni sodai, supirkejai moka ukiams tik po gal 4 eurocentus uz kg,o pardavineja..?

Heras-nuomone

Nejuokinkit ir nemeluokit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS