Didžiausia sąskaita už šilumą gruodį – 206 eurai, mažiausia – 18 eurų | Diena.lt

DIDŽIAUSIA SĄSKAITA UŽ ŠILUMĄ GRUODĮ – 206 EURAI, MAŽIAUSIA – 18 EURŲ

  • 3

Didžiausią sąskaitą už šilumos energiją gruodį gavo Vilniaus gyventojai, o mažiausią – Mažeikių, rodo Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos duomenys.

Didžiausią sąskaitą už šilumos energiją gruodį gavo Vilniaus gyventojai, o mažiausią - Mažeikių, rodo Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos (LŠTA) duomenys apie šilumos suvartojimą ir mokėjimus už gruodį.

Brangiausiai mokančių gyventojų sąskaitos gruodį, palyginti su 2013 gruodžiu, išaugo vidutiniškai 1,73 euro (0,8 proc.), o mažiausiai mokančiųjų - 3,47 euro (21,4 proc.).

LŠTA prezidentas Vytautas Stasiūnas BNS sakė, kad šiluma daugelyje namų pabrango dėl šaltesnio gruodžio ir didesnio suvartotos šilumos kiekio.

„Pernai gruodį temperatūra buvo šiek tiek didesnė nei 2013 metų gruodį, bet šilumos kaina sumažėjo, todėl kainos per daug nesiskiria, nes šilumos suvartota buvo daugiau, bet kaina jos buvo mažesnė“, - BNS sakė V.Stasiūnas.

Vilniuje S.Skapo gatvėje esančio namo 60 kvadratinių metrų ploto buto savininkai už šildymą mokės 206 eurus (0,7 proc. mažiau nei prieš metus). Kiek mažiau - 203 eurus (4,8 proc. daugiau) - mokės Kauno rajono Kauno gatvės namo gyventojai, o 183 eurus (23,7  proc. daugiau) - Lentvario Lauko gatvės namo gyventojai.

Vienos mažiausių sąskaitų už šilumą gruodį buvo Mažeikiuose, Sodų gatvėje - 18 eurų (60 proc. daugiau), Jonavoje, Lietavos gatvėje - 20 eurų (4,1 proc. mažiau) ir Šiauliuose, Vilniaus gatvėje - 21 euras (32,7 proc. daugiau).

LŠTA analizėje nurodoma, kad didžiausias sąskaitas gaunantys namai yra senos statybos, nerenovuoti daugiabučiai, mažiausias - naujos statybos arba renovuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

atsibodo isvien apgaudineja tik ziuri vakdininkai savo kisenes atiduokite invalidams nureztus pinigus

Vaidas

Pasakas seka apie saltesni gruodzio menesi nei 2013m buvo. Buvo vesesnis,o saskaita mazesne,dabar siluma oficialiai pigesne,bet saskaitas gavome didsnes. Tai kur cia paslaptis? Atsakymas turbut visiems aiskus. Kol gali tol dar lupa.

lo

idomu kur yra kauno rajono kauno gatve.u

SUSIJUSIOS NAUJIENOS