Liberalai nekeičia savo nuomonės dėl progresinių mokesčių | Diena.lt

LIBERALAI NEKEIČIA SAVO NUOMONĖS DĖL PROGRESINIŲ MOKESČIŲ

  • 14

Liberalai nekeičia savo nuomonės dėl progresinių mokesčių, o už juos balsavęs Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Šarūnas Gustainis tiesiog žmogiškai suklydo. Taip teigia Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Anot E. Masiulio, Š. Gustainis už progresinius mokesčius balsavo dėl to, kad yra dar naujas Seimo narys. „Jokiu būdu liberalai nekeičia nuomonės. Liberalai labai aiškiai pasisako prieš tokius progresinius mokesčius. Tiesiog Š. Gustainis – jaunas, naujas Seimo narys. Jis žmogiškai suklydo balsuodamas. Aš atsiprašau ir jis pats apgailestauja dėl to“, – LRT RADIJUI tvirtina frakcijos seniūnas.

Jis prideda, kad tolimesnėse įstatymo svarstymo stadijose Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija labai aiškiai išsakys savo poziciją tiek balsuodama, tiek pateikdama argumentus. „Kiek atsimenu, tai jau penktas ar šeštas bandymas Seime [priimti tokį įstatymą – LRT.lt]. Vis sugrįžtama prie progresinių mokesčių idėjos, tačiau nė vieną kartą Seimas dar nepriėmė tokio įstatymo. Šiuo atveju liberalai tikrai išlieka nuoseklūs. Mes priėmėme labai tvirtą ir aiškų sprendimą“, – tikina E. Masiulis.

Jis tvirtina prisiimantis atsakomybę dėl to, kad, balsuojant dėl šio įstatymo, balsavime dalyvavo vienintelis liberalas Š. Gustainis – kitų frakcijos narių Seimo salėje balsavimo metu nebuvo. „Be jokios abejonės – reikia ateiti į darbą. Balsavime pateikimo stadijoje dalyvauja labai nedaug Seimo narių. Mes prisiimame atsakomybę už tai, kad tuo metu nebuvo daugiau frakcijos žmonių Seimo salėje, bet dar turėsime progos balsavimais aiškiai išreikšti savo nuostatas“, – tvirtina E. Masiulis.

Politikas įsitikinęs, kad progresinius mokesčius siūlantis Seimo vicepirmininkas, socialdemokratas Algirdas Sysas tiesiog siekia įgyvendinti savo politinius pažadus. Pasak E. Masiulio, tai paskatino artėjantys Seimo rinkimai.

„Suprantu A. Sysą, socialdemokratą, kuris turbūt sudėtingai jaučiasi, kai jų deleguota vyriausybė ir Algirdas Butkevičius dar kadencijos pradžioje pasakė – jokių mokestinių revoliucijų nebus, Lietuvos visuomenė nėra subrendusi progresiniams mokesčiams. [...] Artėjant Seimo rinkimams, A. Sysas [...] prisiminė rinkiminius pažadus ir šį projektą pateikė, tačiau akivaizdu, kad oficiali socialdemokratų vyriausybės pozicija yra visai kitokia“, – sako E. Masiulis.

Savo ruožtu A. Sysas tvirtina, kad situacija partijoje yra labai įvairi ir sprendimą dar labiau komplikuoja tai, kad vyriausybė yra koalicinė. „Tai yra problema. Galbūt premjeras ne visada nori aštrinti situaciją – ir taip yra daug ginčytinų klausimų, dėl kurių mūsų partneriai visada ką nors pasako. Mūsų partijos programoje aiškiai kalbama apie tokius mokesčius. Čia nieko naujo nėra“, – tikina A. Sysas.

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė, kad nuo kitų metų būtų įvesti progresiniai mokesčiai. Dėl to balsavo vos 42 Seimo nariai. A. Sysas pabrėžia, kad įstatymas negali įsigalioti nuo kitų metų sausio 1 d., nes mokestiniai įstatymai gali pradėti veikti tik po šešių mėnesių, bet, pagal priimtą tvarką, įstatymo įsigaliojimo data nurodoma artimiausia sausio 1 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

JO

LIBERALAI turi proto, kad nesutinka del progresinių.Tinkamai valdo Klaipėda, dabar pradėjo ir Vilnių. Auganti rimta jėga.

tai gerai

tai kokį mokestį siūlo šitas ponas kad nebūtų tokios atsirties tarp turtingų ir vidurinės klasės gyventojų. Kuo padengs Sodros įsiskolinimą, tegul atsako žmonėms. Nes dar pozicija ir opozicija atrodo yra tik tam kad opozicija kalbėtų atvirkščiai.Tai kur priesaika duota. Bet kai nori pasididnti algas ar grąžinti sumažintas kanc.išlaidas sau jos kalbos kažkaip susivienodina, kaip chore. Ar čia ne paradoksas.

rupintojelis

jo padorus kaip niekas kuris pareiskia uz penkis tukstancius litu dirba durniai tegu padorus zmogus grazina pavogtas ir negrazinamas pensija juk ir jis prie to prisidejo su vienminciumi kubilium
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS