Finansų ministerija svarsto nebenuomoti patalpų, pertvarkys pastatą | Diena.lt

FINANSŲ MINISTERIJA SVARSTO NEBENUOMOTI PATALPŲ, PERTVARKYS PASTATĄ

Turto bankas ir Finansų ministerija svarsto galimybę pertvarkyti ministerijos pastatą šalia Lukiškių aikštės, kad jai nebereikėtų nuomotis patalpų kitur.

Turto banko atstovai sako, jog jei panašius projektus įgyvendintų ir kitos institucijos, tai atpigintų valstybės nekilnojamojo turto išlaikymą.

„Nuo 2018-ųjų ministerija perdavė pastato valdymą Turto bankui. Šiuo metu tiek banko, tiek ministerijos darbuotojai peržiūri galimybę perkelti visus darbuotojus į vieną pastatą Lukiškių gatvėje. Šiuo metu dalis darbuotojų dirba kitose nuomojamose patalpose Lvovo gatvėje. Sprendimai turėtų būti priimti artimiausiu metu“, – BNS sakė Finansų ministerijos kancleris Giedrius Rimša.

Ministerijos teigimu, daugiau nei 1 tūkst. kv. metrų ploto patalpos biurų komplekse „3 burės“ Lvovo gatvėje nuomojamos nuo 2012 metų, čia veikia ministerijos Investicijų departamentas.

Pasak Turto banko laikinojo vadovo Mariaus Kliokio, pertvarkius patalpas, jose galėtų atsirasti apie 100 papildomų darbo vietų.

„Turime naują projektą su Finansų ministerija, kur neskirdami papildomų investicijų, galime perplanavę patalpas įkurti papildomus 100 darbo vietų. Į jas bus atkeltas iš Lvovo gatvės visas departamentas, kurio išlaikymas per mėnesį kainuoja 11 tūkst. eurų. Tą praktiką nešimės ir į kitas ministerijas“, – konferencijoje apie valstybės nekilnojamąjį turtą sakė M. Kliokys.

Turto banko atstovės spaudai Aldonos Grinienės teigimu, panašūs projektai galėtų būti įgyvendinami, kai institucijos bankui perduoda nekilnojamojo turto administravimą. Viliamasi, kad tai optimizuotų valstybės nekilnojamojo turto apimtis ir sumažintų jo išlaikymo sąnaudas.

Finansų ministerijai pertvarkius struktūrą, jos darbuotojų skaičius sumažėjo penktadaliu. 2016-ųjų gruodį pradėjus darbą finansų ministrui Viliui Šapokai ministerijoje dirbo 432 darbuotojai, šių metų kovo pradžioje jų buvo 343.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Newsec advisers LT“ Tyrimų ir analizės grupės vadovas Mindaugas Kulbokas sako, jog valstybės institucijos, rengdamos tokius projektus, turėtų derinti ilgalaikius tikslus, pavyzdžiui, planus sukelti ministerijas į vieną miestelį.

„Ataskaitose apie valstybės NT kliūva faktas, kad labai daug ploto yra nenaudojama, tačiau papildomas plotas taip pat išsinuomojamas. Nors kiekvienas atvejis skirtingas, tačiau turbūt dažnai tai nėra logiškas sprendimas ir Turto bankui centralizuojant vis daugiau turto, tokių  klausimų bus vis daugiau“, – BNS tvirtino M. Kulbokas.

Anot jo, anonsuota ministerijų sujungimo idėja yra labai logiška ir gali būti realiai įgyvendinama, tad šiuo atveju investicijos į senus pastatus nebūtinai reikš vertės augimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS