Finansų ministras apie galimą krizę: svarbu neįsikalbėti ligos | Diena.lt

FINANSŲ MINISTRAS APIE GALIMĄ KRIZĘ: SVARBU NEĮSIKALBĖTI LIGOS

Ekonomistams ir politikams vis dažniau kalbant apie galimą naują krizę, finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad svarbu ne tik būti gerai pasiruošusiems, bet ir neįsikalbėti ligos.

„Sunkesniems laikams visuomet turime ruoštis. Kuo noriu pasidžiaugti, tai kad trečius metus iš eilės pirmą kartą Lietuvos istorijoje mes kaupiame rezervus. Bet taip pat labai svarbus dalykas – neįsikalbėti ligos“, – pirmadienį viešėdamas Briuselyje sakė V. Šapoka.

ELTA primena, kad pirmadienį ir antradienį finansų ministras ir viceministrė Miglė Tuskienė Briuselyje dalyvauja Euro grupės ir ES Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos (ECOFIN) posėdžiuose.

ECOFIN posėdyje aptariami klausimai, susiję su skaitmeninių paslaugų apmokestinimu. Šiuo nauju mokesčiu siekiama išvengti ES bendrosios rinkos fragmentacijos, kadangi dalis valstybių narių jau įsivedė arba ketina įsivesti tam tikrą mokestį nacionaliniu lygiu. Trumpuoju laikotarpiu siūloma, kad būtų susitarta, kaip turi būti apmokestintos gautos pajamos už tam tikrų skaitmeninių paslaugų teikimą ES valstybėse narėse, kol nėra sutarimo pasauliniu lygiu.

Euro grupėje bus apžvelgti Europos Komisijai (EK) pateikti euro zonos šalių biudžetų projektai. Spalio 23 dieną EK atmetė Italijos biudžeto projektą, kaip neatitinkantį Stabilumo ir augimo pakto reikalavimų. Tai pirmas kartas, kai EK pasinaudoja šia jai numatyta galimybe. Daugiau informacijos paprašytos pateikti Belgija, Prancūzija, Portugalija, Slovėnija, Ispanija.

Taip pat Euro grupėje bus aptarti Ekonominės ir pinigų sąjungos gilinimo klausimai: Europos indėlių draudimo sistemos įgyvendinimo galimybės bei Europos stabilumo mechanizmo (ESM) reformos. Lietuva palaiko stipresnį ESM vaidmenį finansinės paramos programose, tačiau manoma, kad ESM funkcijos turi būti aiškiai apibrėžtos, siekiant išvengti ESM ir kitų ES institucijų funkcijų dubliavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietis

28 metus verže diržus Lietuvos piliečiams o patys storeja kaip kiaulės.

na

patys ir prigalvoja krizių talonų, kad tik eiliniam žmogui būtų blogai. Iš jų lūpų irsklinda nesąmonės, nekeliami žmonėms atlyginimai pensijos, o duos popierėlius. Ar neverėtų pabandyti paties pagyventi iš minimumo ir turėti talonėlius, bet kažkodėl visad krauna viską ant eilinių žmonių pečių.

Anonimui

tai kad viskas jau išvogta konslibsocdemonų valdymo laikais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS