Lietuva per ETVB fondą Ukrainai skiria 1 mln. eurų | Diena.lt

LIETUVA PER ETVB FONDĄ UKRAINAI SKIRIA 1 MLN. EURŲ

  • 15

Finansų ministrė Gintarė Skaistė ir Europos Tarybos vystymo banko (ETVB) valdytojas Carlo Monticellis (Carlas Montičelis) pirmadienį Vilniuje pasirašė sutartį, pagal kurią Lietuva skiria 1 mln. eurų įnašą ETVB solidarumo fondui, skirtam Ukrainos atstatymui.

ETVB Ukrainos solidarumo fondas rems Ukrainos viduje perkeltus asmenis bei prisidės prie Ukrainos atstatymo.

Pasak G. Skaistės, fondas daugiausia dėmesio skirs Ukrainos socialinės ir sveikatos priežiūros infrastruktūrai bei gyvenamųjų namų atstatymui.

„Šį savo įnašą matome kaip platesnės apimties strategijos dalį. Lietuva paramai Ukrainoje per įvairius tiek finansinius, tiek tiesioginės paramos instrumentus yra skyrusi daugiau nei 1,9 proc. bendrojo vidaus produkto. Tai yra vienas iš didžiausių rodiklių apskritai tarp visų šalių kurios teikia paramą (Ukrainai – BNS)“, – po sutarties pasirašymo teigė G. Skaistė.

„Šiuo laikotarpiu padėti ukrainiečiams reikia ne tik kariniame fronte, bet ir socialinėje srityje, kur yra daugybė iššūkių“, – pridūrė finansų ministrė.

ETVB valdytojas C. Monticellis pažymėjo, kad Lietuvos įnašas į Ukrainos solidarumo fondą pagal santykį su bendruoju vidaus produktu (BVP) yra vienas didžiausių pasaulyje.

„Su šiuo 1 mln. eurų įnašu Ukrainos solidarumo fondui mes turime aiškų signalą, kad Lietuva pasitiki mumis kaip rimtu partneriu, efektyviai panaudojančiu mokesčių mokėtojų pinigus remiant Ukrainą“, – žurnalistams teigė C. Monticellis.

„Mums ypač didelė garbė gauti tokį indėlį, nes mes jį matome kaip katalizatorių tolesniems įnašams“, – pridūrė jis. 

G. Skaistė ir C. Monticellis taip pat aptarė ETVB investicijas Lietuvoje bei banko vaidmenį teikiant paramą Ukrainai.

Pasak finansų ministrės, 2022 metais bankas Lietuvoje investavo 313 mln. eurų. ETVB atstovų teigimu, šiemet jo  investicijos Lietuvoje siekė apie 150 mln. eurų ir planuoja patvirtinti dar 57 mln. eurų investiciją pastatų atnaujinimui. 2024 metais bankas Lietuvai ketina skirti ir daugiau lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

LIETUVA IR TAUTA --NIEKO NESKIRIA UKRAINAI

skiria Sorosiniai libersosiniai konservatpedofilai jankiu chalujai sedintys siandiena Seime , Vyriausybeje ir Prezidenturoj.

M

Pinigų nėra tik saviems,nera pensininkams,vaikams,mokytojams.Ubagus maitins maltiecių sriuba.O svetimiems yra,dar neaisku,kur tie pinigai nueina,gal ukrų oligarchams.

tefteliu gaujos

obshiako konduktorei laikas uz grotu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS