Į draudimą nusispjaut: toliau prekiaujama e. cigaretėmis su skoniais ir kvapais | Diena.lt

Į DRAUDIMĄ NUSISPJAUT: TOLIAU PREKIAUJAMA E. CIGARETĖMIS SU SKONIAIS IR KVAPAIS

Nepaisant pernai liepą įsigaliojusio draudimo Lietuvoje prekiauti elektroninėmis cigaretėmis su įvairiais skoniais ir kvapais, prekyba jomis vyksta ir toliau, sako Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) atstovė Dalia Malinauskienė.

Pasak jos, tai nustatyta po tyrimų akredituotoje laboratorijoje Danijoje, į kurią tarnybai atlikus patikrinimus fizinėse elektroninių cigarečių pardavimo vietose siunčiami įtarimų sukėlusių gaminių bandiniai.

„37 bandiniai buvo išsiųsti ir gavome rezultatus, ir būtent net 34 gaminiuose buvo nustatyti draudžiami kvapai ir skoniai“, – LRT radijui trečiadienį sakė D. Malinauskienė.

Jos teigimu, šiuo metu į Danijoje esančią laboratoriją planuojama siųsti dar aštuonis atrinktus įtarimą sukėlusių produktų bandinius.

Pasak VVTAT atstovės, nuo praėjusių metų liepos, kuomet įsigaliojo draudimas, tarnyba už jo nesilaikymą yra priėmusi dešimt nutarimų elektroninių cigarečių pardavėjams skirti baudas nuo 750 iki 2 tūkst. eurų.

D. Malinauskienės teigimu, iš 9 įsigaliojusių nutarimų keturi yra apskųsti teismui, penki – įvykdyti ir už juos sumokėtos baudos. 

Nuo 2022 metų liepos Lietuvoje uždrausta prekiauti  elektroninėmis cigaretėmis su įvairiais skoniais ir kvapais, išskyrus tabako kvapą ir skonį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pilietis

Jei mes sedim sajungoj tai ir jos istatymai virsesni, o ten apie situos draudimus nera uzsiminta

senis

kas priėmė įstatyma tas tegu ir daro tvarką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS