„Ignitis grupė“: pusė Lietuvos elektros poreikio penktadienį pagaminama Elektrėnuose | Diena.lt

„IGNITIS GRUPĖ“: PUSĖ LIETUVOS ELEKTROS POREIKIO PENKTADIENĮ PAGAMINAMA ELEKTRĖNUOSE

  • 10

Regione ženkliai išaugus elektros poreikiui bei jos didmeninei kainai, maždaug pusę Lietuvos poreikio penktadienį užtikrina Lietuvos elektrinė Elektrėnuose, pranešė „Ignitis grupė“.

Grupė skelbia, jog šiuo metu veikia visi trys jos antrinės įmonės „Ignitis gamyba“ valdomi šios jėgainės blokai.

„Penktadienį Lietuvoje vietinės elektros gamybos poreikis išaugo kelis kartus, todėl „Ignitis gamyba“ energiją gamina visais turimais dujiniais pajėgumais. Mūsų skaičiavimu, Elektrėnų kompleksas pagamina maždaug pusę viso Lietuvos elektros energijos poreikio“, – pranešime sakė „Ignitis gamybos“ vadovas Rimgaudas Kalvaitis.

Pasak „Ignitis grupės“, dėl didžiulių šalčių Skandinavijos šalyse bei sumažėjusių elektros gamybos pajėgumų Suomijoje, regione išaugo elektros poreikis, o įprastai elektrą iš Suomijos importuojančios Baltijos šalys tapo jos eksportuotojomis.

Penktadienį dėl regione išaugusio elektros poreikio, vidutinė paros kaina „Nord Pool“ biržos Lietuvos zonoje pasiekė 670,83 euro už megavatvalandę (MWh), Estijoje ir Suomijoje – 890,54 euro už MWh.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Anonimas

Argi ne premjerė turėjo įsikišti ir neleisti susikurti akcinėms el.energijos bendrovėms?Bet PIŠ-ė pareiškė,kad ji"nesikiš",tai ir gavosi vagystė,ir dar toliau"pudrina" vartotojams smegenis su birža,šalčiu,braižo diagramas ir t.t.Argi vartotojai tokie jau visai kvaili?

Anonimas

Ignalinos AE gamindavo tiek, kad užtekdavo visai Lietuvai ir dar pardavimui.

Taigi

nuomonė -Ignitis turi būti tik valstybinė įmonė, be jokių ten " akcininkų" ir baigti makles su tom biržų kainom...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS