Ilgėja į Jungtinius Arabų Emiratus eksportuojamų lietuviškų produktų sąrašas | Diena.lt

ILGĖJA Į JUNGTINIUS ARABŲ EMIRATUS EKSPORTUOJAMŲ LIETUVIŠKŲ PRODUKTŲ SĄRAŠAS

  • 1

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo Jungtinių Arabų Emiratų (JAE) kompetentingos institucijos patvirtinimą, kad galutinai suderinti lietuviškų maisto produktų ir gyvūnų eksporto sertifikatai.

Nuo šiol į JAE galima eksportuoti šiuos produktus:

– vandens gyvūnų produktus (žuvis ir jų produktus, įskaitant moliuskus, vėžiagyvius ir dygiaodžius),

– gyvūnų augintinių pašarus,

– galvijus,

– gyvus paukščius,

– vienadienius viščiukus,

– inkubacinius kiaušinius,

– atnaujintas veterinarinis sertifikatas pieno ir pieno produktų eksportui.

Be maisto produktų, patvirtintas ir veterinarijos sertifikatas, leidžiantis eksportuoti gyvūnus augintinius – šunis ir kates.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie eksporto plėtros. Šie sertifikatai buvo suderinti per ganėtinai trumpą laiką – JAE kompetentingai institucijai jie buvo pateikti 2017 m. spalio mėnesį. Veterinarinių dokumentų derinimas vyko sėkmingai, VMVT atstovas pernai lapkričio pradžioje lankėsi šioje valstybėje ir su Klimato kaitos ir aplinkos ministerijos atstovais aptarė eksporto ir tarpinstitucinio bendradarbiavimo klausimus. Į šią šalį jau leidžiama eksportuoti lietuvišką mėsą (jautieną, avieną, ožkieną ir paukštieną) ir jos gaminius bei kiaušinius ir kiaušinių gaminius“, – komentavo  VMVT direktorius Darius Remeika.

Norintys eksportuoti mėsą ir jos produktus Lietuvos gamintojai privalo turėti JAE standartizacijos ir metrologijos tarnybos (ESMA) patvirtintą „Halal“ sertifikatą.

Praėjusiais metais VMVT suderino 13 įvairių veterinarijos sertifikatų gyvūninio maisto produktų eksportui į 7 valstybes: Japoniją (jautiena ir paukštiena), Alžyrą (pieno ir mėsos produktai), Meksiką (pienas ir jo produktai), Kanadą (kiaušiniai ir jų produktai), Bosniją ir Hercegoviną (paukštiena), Naująją Zelandiją (pienas ir jo produktai, sudėtiniai šaldyti produktai su jautiena ir kiauliena), Jungtinius Arabų Emyratus (mėsa ir jos produktai, kiaušiniai ir jų produktai).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

algis

Jūs įsiklausykite Lietuviškos pieno pramonės galybes; siunčia pieno produktus į Naująją Zelandiją, tai tas pat, kad siųsti bananus į Afriką iš Lietuvos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS