K. Navickas ES siūlo svarstyti paramą įmonėms, netekusioms Ukrainos rinkos | Diena.lt

K. NAVICKAS ES SIŪLO SVARSTYTI PARAMĄ ĮMONĖMS, NETEKUSIOMS UKRAINOS RINKOS

  • 0

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas paragino tęsti Europos Sąjungos paramą Ukrainai, tačiau taip pat siūlo svarstyti paramą ES įmonėms, netekusioms Ukrainos rinkos.

„Visų mūsų paramos reikės ne tik karo Ukrainoje metu, bet ir atstatant šalį. Siūlytume svarstyti galimybę teikti paramą ir Europos įmonėms, praradusioms rinkas Ukrainoje, dauguma jų teikia neatlygintiną paramą, bet ilgai tai negalės tęstis“, – ES Žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje sakė ministras, pranešė ŽŪM.

ES Tarybai pirmininkaujanti Prancūzija teigė, kad šiuos klausimus aptars ir su užsienio reikalų ministrais.

Nuotoliniu būdu dalyvavęs Ukrainos žemės ūkio ministras Romanas Leščenka prašė ES finansinės pagalbos vietos įmonėms, kurios toliau gamina maistą, tiekia jį regionams, be to, anot jo, paramos reikia ir tiems, kurie vėliau padės atstatyti šalį.

„Rusijos išpuoliai vykdomi kasdien, bombarduojami miestai, užblokuoti uostai, jūrų keliai. Ukrainos ūkininkai rizikuoja kiekvieną dieną ir kovodami, ir dirbdami laukuose, trūksta išteklių, ypač kuro,“ – sakė Ukrainos ministras.

Ministrai aptarė ir karo Ukrainoje poveikį pagrindinėms žemės ūkio rinkoms, ES apsirūpinimą maistu, ragino Komisiją kuo greičiau padėti labiausiai nukentėjusiems sektoriams.

Šią savaitę Europos Komisija planuoja pateikti komunikatą dėl apsirūpinimo maistu bei konkrečių priemonių, kurios bus finansuojamos ES bei nacionalinėmis lėšomis, paketą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS