Kainų komisijos sprendimas dėl „Lietuvos energijos gamybos“ – teisėtas | Diena.lt

KAINŲ KOMISIJOS SPRENDIMAS DĖL „LIETUVOS ENERGIJOS GAMYBOS“ – TEISĖTAS

  • 1

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) ir akcinės bendrovės „Lietuvos energijos gamyba“ (LEG) ginčą dėl sumažintų lėšų išmokėjimo bendrovei 2015 m. už viešuosius interesus atitinkančios paslaugos (VIAP) teikimą, konstatavo, kad VKEKK sprendimas yra teisėtas, kompetencija neviršyta ir nepažeisti jokie teisės aktų reikalavimai, praneša VKEKK.

Įmonių grupei „Lietuvos energija“ priklausanti „Lietuvos energijos gamyba“ skundė VKEKK sprendimą dėl nustatytos „Lietuvos energijos gamybos“ pagamintos elektros energijos supirkimo kainos 2015 metams, kurios dydis netenkino bendrovės, nes atitinkamai mažėjo 107 382 eurų lėšų išmokėjimas už VIAP teikimą.

VAAT pasisakė, kad nevertins VKEKK sprendimų ekonominio tikslingumo požiūriu, o tik pasisakys, ar konkrečiu atveju nebuvo pažeistas įstatymas ar kitas teisės aktas, ar administravimo subjektas neviršijo kompetencijos, taip pat ar teisės aktas neprieštarauja tikslams bei uždaviniams, dėl kurių institucija buvo įsteigta ir gavo atitinkamus įgaliojimus.

Pirmos instancijos teismas atmetė „Lietuvos energijos gamybos“ skundą kaip nepagrįstą. Sprendimas per trisdešimt kalendorinių dienų nuo sprendimo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Lietuvos energijos gamyba” informavo, kad analizuoja ir vertina sprendime išdėstytus teismo argumentus ir nuspręs dėl galimo minėto teismo sprendimo skundimo apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Tie vėjininkai PER DAUG įsijautė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS