Ketinama leisti sodininkams įsigyti laisvą valstybinę žemę | Diena.lt

KETINAMA LEISTI SODININKAMS ĮSIGYTI LAISVĄ VALSTYBINĘ ŽEMĘ

Žemės ūkio ministerija siūlo leisti sodų bendrijų nariams įsigyti laisvus tarp valstybinių ar privačių sklypų įsiterpusius valstybinės žemės plotus. Taip būtų suvienodintos sodų bendrijų narių ir namų valdų savininkų teisės.

Anot ministerijos, šiuo metu sodų bendrijų nariai negali įsigyti mažų – iki 0,04 hektaro nenaudojamų valstybinės žemės sklypų bei tokių, prie kurių neįmanoma suprojektuoti privažiuojamojo kelio, nors namų valdų savininkai juos įsigyti gali.

"Šiandien yra gana siauras apibrėžimas, mūsų nuomone, įsiterpusių žemės sklypų sodų bendrijos teritorijoje, dėl to sodininkų bendrijų nariams yra sudėtinga arba neįmanoma iš valstybės išsipirkti įsiterpusios žemės sklypelio, kadangi jo sąvoka yra siaurai apibrėžta", – BNS komentavo ministerijos Nekilnojamojo turto kadastro ir geodezijos skyriaus vedėjas Vytautas Paršeliūnas.

"Šiandien pati sąvoka yra apibrėžta kitos paskirties žemės sklypams, namų valdoms, mes tiesiog suvienodiname skirtinguose teisės aktuose esantį įsiterpusių žemės sklypų apibrėžimą", – pridūrė V. Paršiukynas.

Anot ministerijos, laisvi valstybiniai sklypai didina apleistos žemės plotus ir yra ekonomiškai nenaudingi valstybei, be to, netvarkinga ir neprižiūrima žemė gadina kraštovaizdį.

Dėl tokių sklypų pardavimo ir nuomos mėgėjų sodų teritorijoje Vyriausybė svarstys pasitarime trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cigonas

liuks

SUSIJUSIOS NAUJIENOS