Ketvirtadalyje prie magistralės įsikūrusių kavinių – pažeidimai | Diena.lt

KETVIRTADALYJE PRIE MAGISTRALĖS ĮSIKŪRUSIŲ KAVINIŲ – PAŽEIDIMAI

  • 3

Įvertinusi riziką, kad karštuoju metu didėja tikimybė kilti apsinuodijimo maistu protrūkiams, Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Kauno VMVT) rugpjūčio 4–9 dienomis patikrino 24 viešojo maitinimo įstaigas, įsikūrusias Kauno regione, greta magistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Ketvirtadalyje tikrintų įstaigų nustatyta šiurkščių pažeidimų, likusiose pažeidimai buvo mažareikšmiai arba veikla vykdoma tinkamai.

Karštuoju metų laiku padaugėja keliaujančiųjų į pajūrį, todėl tikrinti pasirinktos keliautojų ypač pamėgtos kavinės. Po patikrinimų konstatuota, kad dvi tikrintos viešojo maitinimo įmonės tvarkėsi pavyzdingai ir pažeidimų jose nenustatyta, dar 16 kavinių nustatyti mažareikšmiai neatitikimai, kuriuos įmonės galėjo ištaisyti nedelsdamos. Šiurkščių pažeidimų Kauno VMVT inspektoriai nustatė 6 tikrintose kavinėse.

Netikėtai tikrinimus atlikę inspektoriai pastebi, kad kai kurios įmonės neskuba šalinti ankstesnių patikrų metu nurodytų trūkumų, patiekalus ruošia iš neaiškios kilmės žaliavų, maisto gamybos patalpose ir šaldytuvuose netinkamai laiko maisto produktus – žalia mėsa, saugoma greta jau paruoštų patiekalų ar produktų, kurie nebus termiškai apdorojami. Kai kuriose įstaigose reikalingas patalpų ar įrengimų valymas, darbuotojai dirba su netinkama darbo apranga, nevykdomi savikontrolės sistemos reikalavimai.

„Įvertinus nustatytus pažeidimus, 4 įmonėms paskirtos administracinės nuobaudos, dar 2 įmonių atstovams dėl sankcijų paskyrimo nurodyta atvykti į artimiausią VMVT padalinį. Šių įmonių veikla bus tikrinama dažniau, vertinama, ar tinkamai šalinami patikrų metu nustatyti trūkumai. Reikia pastebėti, kad dažniausiai įmonėse trūksta bendros tvarkos, tenka priminti, kad būtina atnaujinti nusidėvėjusį gamybinio inventoriaus ženklinimą, papildyti plovimo, sausinimo, dezinfekavimo priemonių atsargas ar neužkrauti sandėliavimo patalpų pašaliniais daiktais ir pan.“, – komentavo Kauno VMVT l. e. p. viršininkė-maisto produktų inspektorė Daiva Švelnienė.

GALERIJA

  • Ketvirtadalyje prie magistralės įsikūrusių kavinių – pažeidimai
  • Ketvirtadalyje prie magistralės įsikūrusių kavinių – pažeidimai
  • Ketvirtadalyje prie magistralės įsikūrusių kavinių – pažeidimai
vmvt.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kavines savininkas

Apseisit,dar tau zinot kur tryda gausi,koks skirtumas,gal Palangoj ka surihai!

Mėsa

melagiai pletkininkai ,meluoja ir nesąmones išgalvotas rašo>Kur faktai kokiose kavinėse????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Žentas

Parašykit, kuriose kavinėse rado pažeidimų. Žinos žmonės, kur nesilankyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS