Kokie darbuotojai šiemet bus paklausiausi? | Diena.lt

KOKIE DARBUOTOJAI ŠIEMET BUS PAKLAUSIAUSI?

  • 0

Ir toliau darbuotojai turės vis didesnę galimybę rinktis darbdavį,  nes darbo rinka tampa vis labiau darbuotojų, o ne darbdavių darbo rinka. Joje šiemet paklausiausi bus pardavimų srityje dirbantys žmonės, sako vadovų paieškos įmonės vadovė Laura Duksaitė-Iškauskienė.

„Lengviausiai darbą šiemet susirasti galės žmonės, dirbantys pardavimų srityje. Verslo plėtra įmonėse yra prioritetas numeris vienas, todėl reikia žmonių, kurie galėtų dirbti su klientais, pardavinėti paslaugas ir produktus skirtingose rinkose, ir taip verslas galėtų augti“, – sako specialistė.

Pasak L. Duksaitė-Iškauskienės, darbuotojų trūksta ir transporto, aviacijos sektoriuose. „Įmonės auga, darbo vietų daugėja, o mes neturime, ką pasamdyti, todėl galime samdyti žmones, atvykstančius ir trečiųjų šalių“, – teigia specialistė.

Ji prognozuoja, kad šiemet turės pasitempti lietuviško kapitalo įmonės, nes didelė dalis darbo ieškančių darbuotojų teiktų pirmenybę užsienio kapitalo įmonėms, ir viešasis sektorius.

„Viešasis sektorius išgyvena krizę, nes nebėra suprantamas kaip stabilumo garantas. [...] Jis negali pritraukti [darbuotojų] ir dėl paties darbo organizavimo, kuris yra suprantamas kaip organizuotas ne pakankamai efektyviai. Kita priežastis – konkurencija su verslu, kur darbas suprantamas kaip įdomesnis ir darbo užmokestis patrauklesnis“, – sako L. Duksaitė-Iškauskienės.

Išsamiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS