Kovo pabaigoje nebus teikiamos kai kurios Muitinės paslaugos | Diena.lt

KOVO PABAIGOJE NEBUS TEIKIAMOS KAI KURIOS MUITINĖS PASLAUGOS

Dėl Jungtinės Karalystės (JK) išstojimo iš ES proceso pradžios ir atitinkamos Europos Komisijos (EK) administruojamos Ekonominės veiklos vykdytojų sistemos (EOS) pertvarkos, planuojama, kad šių metų kovo 29-30 dienomis neveiks Muitinės prievolininkų registras.

Tikslus Muitinės prievolininkų registro neveikimo laikas bus praneštas papildomai, paskelbus tikslų EOS neveikimo laiką, praneša Lietuvos vežėjų automobiliais asociacija „Linava“.

Kovo 29-30 dienomis taip pat bus sustabdytas asmenų registravimas Muitinės prievolininkų registre ir asmenims nebus suteikiami Ekonominės veiklos vykdytojų registracijos ir identifikavimo (EORI) kodai.

„Linava“ prašo atkreipti dėmesį, kad kovo 30 d. nustoja galioti JK muitinės JK veiklos vykdytojams ir trečiųjų šalių ekonominės veiklos vykdytojams suteikti EORI kodai. Todėl rekomenduojama JK ir kitose trečiosiose šalyse registruotiems ekonominės veiklos vykdytojams ir tiems, kurie vykdo ar numato vykdyti veiklą, reguliuojamą muitų teisės aktų Lietuvoje, teikti prašymus Lietuvos muitinei EORI kodui gauti.

Taip pat trečiųjų šalių ekonominės veiklos vykdytojams, nurodžiusiems, kad turi registruotą buveinę, centrinę būstinę arba nuolatinį verslo padalinį JK, EOS sistemoje ir Muitinės prievolininkų registre bus panaikintas įsteigimo ES muitų teritorijoje požymis, todėl bus laikoma, kad ekonominės veiklos vykdytojas nėra įsisteigęs ES muitų teritorijoje.

Iš EOS ir Muitinės prievolininkų su EORI kodų susijusios informacijos bus pašalinti registro ekonominės veiklos vykdytojų JK suteikti pridėtinės vertės mokesčio mokėtojų kodai.

Automobilių vežėjų automobiliais asociacija prašo pasirūpinti registracija Muitinės prievolininkų registre ir EORI kodo gavimu iš anksto.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS