Kuršių nerijos Rusijos dalis atjungta nuo Lietuvos energetikos sistemos | Diena.lt

KURŠIŲ NERIJOS RUSIJOS DALIS ATJUNGTA NUO LIETUVOS ENERGETIKOS SISTEMOS

  • 15

Kaliningrado srities elektros tiekimo įmonė "Jantarenergo" pranešė įgyvendinusi Rusijai priklausančios Kuršių nerijos dalies aprūpinimo elektra projektą.

"Nuo lapkričio mėnesio visą Rusijai priklausančią Kuršių nerijos teritoriją elektra aprūpina "Jantarenergo". Jungtis su Lietuvos elektros pastote Nidoje tapo atsargine. Tai istorinis įvykis, nes iki tol gyventojams Kuršių nerijoje elektra buvo tiekiama iš Lietuvos", - teigiama "Jantarenergo" pranešime.

Jame pažymima, jog apytikriai 1 mlrd. rublių sąmatos projektas įgyvendintas nutiesus dvi elektros perdavimo linijas, rekonstravus vieną pastotę ir pastačius tris naujas pastotes.

"Jantarenergo" yra Rusijos valstybinio elektros tinklų operatoriaus "Rosseti" antrinė įmonė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Anonimas

1836 - 1863 metu taip vad, sukilimai tai Anglijos sukurstytu Lenku ponu sukilimas PRIES BAUDZIAVOS panaikinima. LDK buvo prijungta prie Rusijos imperijos su savo istatymais (Lietuvos Statutas) kariuomenes daliniais. Uz isdavyste 1863 m, LDK istatymai buvo panaikinti. O del Kraziu tai VISIEMS aisku kad kataliku lenkiski kunigai kurste muzikus maistauti. O ka darytu dabar lietuvos pi.de.ra.sine valdzia jeigu koks miestelis pradetu maistauti. Taikia demonstracija prie seimo SUSAUDE. Liberastiniai sliuzai, gal nevapsekit apie demokratija. Dar del LDK prijungimo 1793 metais prie Rusijos imperijos. LDK buvo prijungta todel kad Rusija ispirko is Anglijos banku VISA LDK skola kuri kelis kartus virsijo LDK biudzeta. Valstybe buvo praskolinta, pragerta. Kariuomene issilakste nes nebuvo pinigu moketi kariuomenei. LDK buvo VISISKAI ZLUGUSI. Austro-Vengrija ir Prusija pasidalino Lenkija. Liko tiktai Warshuvos hercogyste Taigi muzikai, Rusija cia ne prie ko.

Anonimas

ANANIMAI,sakai mes tokie ,siokie ,o ka tu pasakysin i tai ,kai 1863 m,caras atsiunte maskoliu kazokus i KRAZIU kaima ,kazokai su arkliais ijpje i baznycia iskapojo 400 tikinciuosius uz tai kad tikintieji nenoreko atiduoti baznycios maskuoliams ,8kazokai isprievartavo 12 metu mergaite ,2 savaites kazokai zulikavo kaime ,plese ,zude zmones,tai kas yra okupantai ar mes ar atejunai su kardais ,kada nors paskaityk dokumentus pries juodinat tautas,apie savo proteviu [[[[[ZYGDARBIUS]]]]]]]

Robis

Memelenderiai tokie patys okupantai kryžiuočiai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS