LEA: mažiausias kelionės išlaidas ir toliau patiria važiuojantys elektromobiliu | Diena.lt

LEA: MAŽIAUSIAS KELIONĖS IŠLAIDAS IR TOLIAU PATIRIA VAŽIUOJANTYS ELEKTROMOBILIU

  • 17

Palyginus kelionės kainą, važiuojant įvairių rūšių degalais varomomis transporto priemonėmis, mažiausios kelionės išlaidos ir toliau išlieka važiuojant elektromobiliu, praneša Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

Pasak LEA, nuvažiuoti 100 kilometrų lengvuoju keleiviniu elektromobiliu pirmąjį šių metų ketvirtį kainavo pigiausiai – vidutiniškai 4,73 euro. Nuvažiuoti tą patį atstumą lengvuoju krovininiu elektromobiliu vidutinės išlaidos siekė 7,59 euro.

Kaip rodo LEA duomenys, šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginus su 2023 metų ketvirtuoju ketvirčiu, nežymiai atpigus elektrai, išlaidos elektrinės transporto priemonės baterijai įkrauti sumažėjo 1,1 procento. Vidutinė elektros energijos kaina mažėjo nuo 0,277 Eur/kWh iki 0,274 Eur/kWh.

Atpigęs benzinas šiek tiek sumažino kelionių išlaidas, važiuojant automobiliu su benzinu varomu varikliu, o pabrangę dyzeliniai degalai padidino kelionių išlaidas, važiuojant automobiliu su dyzelinu varomu varikliu.

Keliaujant automobiliu, kurio varikliui reikalingas 95 markės benzinas, vidutinės išlaidos degalams siekė 10,91 euro, kai praėjusių metų ketvirtą ketvirtį jos siekė 11,27 euro, t. y. buvo 3,2 proc. didesnės. Benzino vidutinė kaina per ketvirtą ketvirtį sumažėjo nuo 1,52 iki 1,47 euro už litrą.

Važiuojant 100 kilometrų atstumą dyzeliniu varikliu varomu automobiliu, išlaidos degalams pirmąjį metų ketvirtį sudarė vidutiniškai 8,98 euro, kai praėjusių metų ketvirtą ketvirtį buvo 8,83 euro.

Pirmąjį šių metų ketvirtį, lyginant su praėjusių metų ketvirtuoju ketvirčiu, išlaidos dyzelinui dėl išaugusios vidutinės jo kainos padidėjo 1,7 procento.

Kelionės išlaidos gamtinėmis dujomis varomu automobiliu per ketvirtį sumažėjo. Pasak LEA, 100 kilometrų kelionė lengvuoju keleiviniu automobiliu kainavo 9,25 euro, lengvuoju krovininiu – 14,40 euro. Per pirmą šių metų ketvirtį vidutinė gamtinių dujų (SDG) kaina, palyginti su ketvirtuoju praėjusių metų ketvirčiu, sumažėjo 2,2 proc. – nuo 1,79 iki 1,75 euro už kilogramą.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Evil

Kaip visada, nesugeba blaiviai apmastyti, kad pakrtauti reikia laiko, kurio benzino ar dyzelio kolonkeje negaistama. Dabar isvis atlekei isipylei ir islekei apsimoki numeriais ir viskas. O cia sedek lauk kol pasikraus, dar jei yra vieta sedeti o jei ne tai itariu lauke turi salti ir panasiai. Kas nusipirko tuos grabus poatys dabar nagus grauzia kai suprato kodel jie nera tokie populiarus. Tik tai padare savo pinigais ir kailiu bei laiku. Skupas moka du kartus. Apie tai niekas nepagalvojo :))) Taip jiems ir reikia.

Senolis fizikas

Geriausiai pakraunamas hibridas

baikit

o kaip ziema,net vasara be zibintu vazineja ir matut be kondisino ,o žiema su pirstinem kailinam vaira laiko viska issijunge ,jie grynas suds ,o ne automobiliai ,paspirtukai ant keturiu ratu jie ir dar su stogu ir visa 'nauda' is ju .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS