Lietuva atmeta Briuselio raginimą atsisakyti veto teisės dėl mokesčių | Diena.lt

LIETUVA ATMETA BRIUSELIO RAGINIMĄ ATSISAKYTI VETO TEISĖS DĖL MOKESČIŲ

Lietuva atmeta Briuselio raginimą atsisakyti veto teisės mokesčių srityje, nes tai galėtų sumažinti valstybės konkurencingumą didžiųjų šalių naudai, antradienį pareiškė finansų ministras Vilius Šapoka.

ES finansų ministrų susitikime dalyvaujantis ministras teigė, kad Europos Komisijos pasiūlymas įvesti kvalifikuotos daugumos balsavimą būtų „grubus įsikišimas į Lietuvos ekonomikos DNR“.

„Lietuva per pastaruosius trejus metus sukūrė vieną iš palankiausių mokestinių jurisdikcijų tiek inovacijoms, tiek investicijoms – negalėtume atsisakyti tokio konkurencinio pranašumo“, – BNS sakė V. Šapoka.

Mokesčių harmonizavimo šalininkai teigia, kad kai kurios valstybės dabar iškraipo bendrąją rinką, taikydamos itin mažus mokesčius didžiosioms korporacijoms, ir stabdo visai ES reikalingas reformas.

Mažesnės ir periferijoje esančios šalys nori išlaikyti savarankiškumą – jos teigia, kad palankesnė mokestinė aplinka būtina, siekiant konkuruoti su ekonomiškai stipresnėmis valstybėmis.

„Tiek skirtingų valstybių narių ekonomikos struktūros, tiek geopolitinė situacija skirtinga, dėl to lankstumas mokesčių srityje yra būtinas“, – BNS iš Briuselio telefonu sakė V. Šapoka.

Ministro teigimu, vienbalsiškumas „užtikrina balansą tarp valstybių narių, ypač tarp didžiųjų ir mažesnių“.

Jis teigė, kad dabartinė sistema netrukdo priimti greitų sprendimų, kovojant su mokesčių vengimu.

V. Šapoka prognozavo, kad Europos Komisijos pasiūlymas pakankamos paramos tarp valstybių narių nesulauks.

„Kadangi detaliai diskutuojame su kitomis valstybėmis narėmis šitą klausimą – tiek oficialiai, tiek neoficialiai, manau, kad tikrai susidaro nemaža šalių grupė, ypač tų šalių, kurios orientuojasi į greitesnį augimą, į spartesnį investicijų procesą, į inovacijų pritaikymą ekonomikoje. Tai tikrai kritinė masė padės užtikrinti, kad vienbalsiškumo principą išlaikysime“, – sakė Lietuvos finansų ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ALGIS

Nors vienas protingas sprendimas

algis

Visai neblogas ministras,tik ne avinams suprasti.Avinai visada mekena pries,nors nieko nesupranta del ko.

beda

nesiseka tautai su tais finansu ministrais ir jausiu tokiu profesionalu bus dar ne vienas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS