Lietuva pradeda atstatyti geležinkelį į Latviją | Diena.lt

LIETUVA PRADEDA ATSTATYTI GELEŽINKELĮ Į LATVIJĄ

  • 2

Ruožą iš Mažeikių į Rengę Latvijoje, pagal su Europos Komisija suderintą veiksmų planą, ketinama atstatyti iki 2019 metų pabaigos. „Lietuvos geležinkeliai“ jau paskelbė remonto darbų konkursus, į kurių apimtį įtraukti ir Rengės sutvarkymo darbai.

Anksčiau skaičiuota, kad 19 kilometrų ilgio ruožo atstatymas „Lietuvos geležinkeliams“ kainuotų apie 20 mln. eurų. Tačiau išsamiai įvertinus visas galimybes, Rengės ruožą planuojama atstatyti perpus pigiau – už 10 mln. Eur.

„Esame patenkinti tuo, kad visas planavimo procedūras pavyko įgyvendinti nuosekliai ir pakankamai greit. Rengės ruožo atstatymo darbai iš esmės jau prasidėjo. Juos planuojame  užbaigti per trumpiausią įmanomą laiką, kokybiškai ir už racionalią kainą, kurią palyginus su prieš keletą metų darytais skaičiavimais pavyko gerokai sumažinti. Tikimės, kad šis žingsnis leis suintensyvinti bendradarbiavimą su mūsų strateginiais partneriais – „ORLEN Lietuva“ ir kolegomis Latvijoje“, - sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Vasario pradžioje „Lietuvos geležinkeliai“ paskelbė tarptautinį konkursą, kuriuo siekiama įsigyti geležinkelio kelių remonto paslaugas visoje Lietuvoje. Pirkimo vertė siekia daugiau kaip 76 mln. Eur. Į šio konkurso apimtį patenka ir Rengės ruožo atstatymo darbai. Pasiūlymus potencialūs konkurso laimėtojai gali teikti iki kovo 9 dienos.

Šiuo metu yra iš esmės peržiūrimas Rengės geležinkelio ruožo remonto darbų projektas, atnaujinama šio projekto dokumentacija.

GALERIJA

  • Lietuva pradeda atstatyti geležinkelį į Latviją
"Lietuvos geležinkelių" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Tai kokio bybio, lietuviski piderai, isardet ta gelezinkeli. Tokia pas jus brolybe su latviais. Isgamos, jus jokiu broliu ir draugu neturit. Jus del kapeikos TEVA MOTINA papjautumet.

Petras

Gal galit kas nors kas is musu PUSGALVIU GELEZINIU VADOVU, kaltu uz isardyma ir atstatyma isieskos islaidas???. Istatymai yra ir kuri tarnyba tai turetu padaryti ( jeigu nera atra puse anu pusgalviu) ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS