Tuščios lentynos neramina ūkininkus: neturi, ką vežti į Ukrainą | Diena.lt

TUŠČIOS LENTYNOS NERAMINA ŪKININKUS: NETURI, KĄ VEŽTI Į UKRAINĄ

  • 0

Rusijai užpuolus Ukrainą, prekybos centruose iš lentynų dingsta ne tik druska, bet ir žuvies bei mėsos konservai. Kai kuriuose didžiuosiuose prekybos tinkluose konservų pardavimai išaugo kelis kartus, praneša LNK.

Nuo vasario 24 d. paklausos viršūnę prekybos centruose pasiekė ne tik druska. Perkamiausia preke tapo ir konservai. Kai kuriuose prekybos centruose mėsos konservų prekyba išaugo kelis kartus, todėl lentynos dažnai tuščios, nors prekybininkai jas pildo. Trūkumo sandėliuose esą nėra.

Su mėsos konservų deficitu susidūrė Panevėžio rajono ūkininkai, parduotuvėse negavę didesnių kiekių konservuotos mėsos siųsti į Ukrainą.

„Kadangi visi perka, nori sau eiliniai žmonės pasidaryti rezervus, tų prekių prekybos lentynose trūksta. Mes kalbamės su mėsos perdirbimo įmonėmis, kad mums atskirai gamintų tuos produktus, kuriuos mes galėtume vežti į mūsų logistikos centrą, kada jie patektų Ukrainos kovotojams ir gyventojams“, – sakė Panevėžio rajono ūkininkų sąjungos pirmininkė Danguolė Kuzmienė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Ūkininkų sąjunga logistikos centrą paramai kaupti, laikyti pasidarė Lietuvos geografiniame viduryje, prie Kėdainių. Iš čia važiuoja ne pirmas maisto krovinys.

Ūkininkai nuo pirmų karo dienų renka paramai Ukrainai ir perką gerą lietuvišką bei kaloringą, ilgai negendantį, nedaug vietos užimantį maistą – ne vien dešras ar konservus.

Šią dieną ūkininkų sąjunga jau yra surinkusi virš 100 tūkst. eurų, už juos perkami maisto produktai, prekės.

„Subūrėme organizacinį štabą visam paramos rinkimui – tiek fizinėmis prekėmis, konservais, negendančiais maisto produktais, tiek finansais. Šią dieną ūkininkų sąjunga jau yra surinkusi virš 100 tūkst. eurų, už juos perkami maisto produktai, prekės“, – teigė Kėdainių krašto ūkininkų sąjungos pirmininkas Dainius Sabulis.

Lietuvos grūdų augintojai ukrainiečių žemdirbiams su maistu nupirko ir siunčia džipą. Tik juo kariaujantys Ukrainos ūkininkai po dirbamus laukus nevažiuos.

„Didžioji dalis ūkininkų Ukrainoje arba betarpiškai kariauja ginkluotųjų pajėgų gretose, arba užsiima logistika. Kadangi daug ūkininkų Ukrainoje turi visureigius, pristato į frontą maistą, medikamentus, mūsų žiniomis, net ir ginklus“, – kalbėjo Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas.

Tėvynę ginančių Ukrainos ūkininkų, A. Macijausko žiniomis, labai daug.

„Kaip mums sakė, teritorinėje gynyboje nėra tiek laisvų vietų, kiek žmonių norėtų kariauti Ukrainoje. Ten tiesiog yra eilės. Žmonės net duoda kyšius, kad papultų į karą“, – tvirtino A. Macijauskas.

Lietuvos ūkininkai nusiteikė ilgalaikei paramai su Ukrainos žemdirbių organizacija.

„Priešas atakuoja maisto perdirbimo įmones, pavyzdžiui, atakuoja paukštides, kiaulides kaip strateginius objektus. Naikina tuos taškus, kuriuose sukoncentruotas maistas“, – teigė A. Macijauskas.

Pasak ūkininkų, prisideda ir su žemės ūkiu nieko bendra neturintys žmonės. Iš Kėdainių rajono į Ukrainą pakrautas elektros generatorių ir maisto, išvažiuos dar vienas privataus žmogaus dovanotas visureigis.

Gairės: LNK turinys, konservai, karas Ukrainoje, parama Ukrainai, maisto prekės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS