Lietuvių vilkikus nuo migrantų saugos nauja sistema: neprasmuks nei vienas | Diena.lt

LIETUVIŲ VILKIKUS NUO MIGRANTŲ SAUGOS NAUJA SISTEMA: NEPRASMUKS NEI VIENAS

  • 6

Kovai su nelegalia migracija belgams padės net telefonas. Belgijos muitinė pristatė modernų skenerį, kuris sunkvežimių viduje aptinka besislapstančius migrantus, vairuotojui tiesiog įsijungus išmanųjį telefoną.

Įvažiuojant į aikštelę sunkvežimį nuskenuoja skeneris ir, įsijungę programėlę telefone, vairuotojai sužino, ar į automobilį neprilindę žmonių.

„Įvažiuoju vienas. Gaunu žalią signalą. Ir jei nuskenavus jis tampa raudonas, reiškia, kad mano priekaboje yra žmonių, nes kabinoje esu tik aš. Kažkas įsmukęs į priekabą“, – sakė sunkvežimio vairuotojas Eddy Claes.

Skaitytuvai yra pakabinti įvažiuojant į aikštelę ir jie aptinka sunkvežimyje esančius telefonus. Užfiksavus kitus telefonus, vairuotojas gauna įspėjimą. Jis iškart siunčiamas ir policijai.

„Tai – transmigrantai, bėgantys per Europą į Didžiąją Britaniją, ir jie visada turi susisiekti su talkininkais. Būtent telefonu jie ir derina veiksmus tarpusavyje“, – kalbėjo Europos saugaus parkavimo organizacijos vadovas Dirk Penasse.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pernai Vakarų Flandrijoje vilkikuose buvo sučiupti 387 migrantai. Tai –  mažiausias skaičius nuo jų antplūdžio 2016-aisiais. Pastebima, kad mažiau migrantų renkasi plaukti valtelėmis per Lamanšą, bet policija vėl fiksuoja, kad daugiau įsilaužiama į sunkvežimius, kurie kerta sieną. Migrantai puldinėja ir po Vakarų Europą važinėjančius lietuvių vilkikus.

„Norime apsaugoti kuo daugiau vilkikų aikštelių. Kita vertus, žinome vadinamąjį „vandens srauto poveikį“. Jei griežtiname kontrolę čia, problema išlįs kitur. Rūpinuosi savo provincija. Žiūrėsime, kaip eisis“, – teigė Vakarų Flandrijos gubernatorius Carl Decaluwé.

Tokie skaitytuvai turėtų atsirasti ir kitų Belgijos savivaldybių sunkvežimių aikštelėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Joks

nelegalas nelaikys nuolat ijungto telefono. Vaziuojant rysys nepastovus. Kelione puspriekabeje gali trukti kelias paras - telefonas issikrautu ir neveiktu sutartu rysio laiku sutartoje vietoje. Taigi,programele gali nieko nerodyti,kaip ir rodyti,kai nieko nera! Juk skenavimo zonoje gali buti ir kitu telefonu kituose vilkikuose,lengvosiose. Tai ka? Plesti plombas ir tikrinti,kviesti tarnybas be reikalo!? Antra vertus,tokios programeles turejimas,visa atsakomybe uz paslapcia esancius "pakeleivius",perkelia ant vairuotojo! Net jei juos susodintu kelto igula,kol plaukiama per sasiauri.

Pries

lisdami i puspriekabes,tie migrantai pereina visa ES,uztrukdami pakeliuj po keleta metu. O nepraleisti ju turi vairuotojai,o ne valstybiu tarnybos ir politikai!? Jus nesusitrenkete galvu i tualeto grindis,gimdomi staciomis!?

Aistringas šoferis

tai kaip dabar bus galima pamylėti plaštakę poilsio metu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS