Lietuvoje daugėja didesnio energetinio efektyvumo daugiabučių | Diena.lt

LIETUVOJE DAUGĖJA DIDESNIO ENERGETINIO EFEKTYVUMO DAUGIABUČIŲ

Modernėja daugiabučių renovacija. Vis daugiau gyventojų renkasi ne įstatyme nustatytą minimalų C klasės energinį efektyvumą. Prieš kelerius metus renovuotas A klasės daugiabutis, o dabar pradėtas ir A+ klasės renovacijos projektas. Tačiau institucijos pabrėžia, kad tą naudingiau daryti didžiuosiuose miestuose, kur aukšta turto kaina.

Prieš kelerius metus pirmasis daugiabutis sostinėje ir Lietuvoje atnaujintas kaip A energinio naudingumo klasės būstas. Šios klasės Vilniuje šiemet sieks dar dviejų daugiabučių gyventojai, po vieną Klaipėdoje ir Jonavoje.

Pasak Pasyvaus namo asociacijos, jei gyventojai nuspręstų siekti aukštesnės daugiabučio energinės klasės, investicijų prireiks, o lyginant C ir A klases, pinigų skirtumas siekia apie 30–40 proc.

Šiemet atrenkant, kuriuos daugiabučius renovuoti, vienas iš veiksnių buvo aukštesnė klasė. Tačiau Aplinkos ministerija ragina gyventojus pasverti, ar regionuose esančių aukštesnės klasės daugiabučių vertė bus tokia pat, kaip ir didmiesčiuose.

Plačiau apie tai – Tomo Kavaliausko reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Chi CHI

Jau girdėta - va, įsidėkit vandens skaitiklius, taupykit, mažiau mokėsit, o kai visi sudėjo skaitiklius - vanduo pabrango. Ar nebus taip ir su šildymu, tiesiog pabrangs šildymas. O banko paskola 25 metams liks.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS