Lietuvos bankas išleis pirmąją pasaulyje skaitmeninę kolekcinę monetą | Diena.lt

LIETUVOS BANKAS IŠLEIS PIRMĄJĄ PASAULYJE SKAITMENINĘ KOLEKCINĘ MONETĄ

  • 0

Lietuvos bankas šiemet ketina išleisti pirmąją pasaulyje skaitmeninę kolekcinę monetą. Planuojama, kad ji  bus išleista blokų grandinės (angl. „blokchain“) ar kitos panašios technologijos pagrindu.

„Taip išskirtinai paminėtume šiemet švenčiamą Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, parodydami pasauliui, kad esame veržli, inovacijas ir naujausias technologijas skatinanti šalis, pirmoji numizmatikoje atverianti kelią skaitmeninėms kolekcinėms monetoms“, – pranešime spaudai sakė Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Monetos išleidimo technologiją ir įgyvendinimo sprendimus bus siekiama išsiaiškinti LB rengiamame programinės įrangos kūrėjų maratone (angl. „hackathon“), į kurį dalyvauti bus kviečiami viso pasaulio IT specialistai ir technologijų kompanijos. Po to ketinama apsispręsti dėl monetos išleidimo datos, tiražo, nominalo, kainos, technologijos bei platinimo būdo.

Kolekcinės monetos išleidžiamos siekiant įamžinti svarbius įvykius, reiškinius, asmenis. Šiomis monetomis neskatinama atsiskaityti. Kaip ir įprastines kolekcines monetas, kolekcines skaitmenines monetas Lietuvos bankui būtų galima grąžinti už nominaliąją jų vertę kaip mokėjimo priemonę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS