Lietuvos bankas: įvedus eurą mažės mokestis už bankų operacijas | Diena.lt

LIETUVOS BANKAS: ĮVEDUS EURĄ MAŽĖS MOKESTIS UŽ BANKŲ OPERACIJAS

  • 3

Lietuvos bankas tikisi, kad nuo Naujųjų metų mažės mokestis už bankų operacijas. Pasak centrinio banko vadovo, nuo sausio 1 dienos beveik penkis kartus sumažės komercinių bankų mokėjimai už naudojimąsi centrinio banko sistema, tad tikimasi, kad mažės ir paslaugų kainos bankų klientams.

„Įkainius už naudojimąsi mūsų mokėjimo sistemomis (sumažinome - BNS). Bankai mums moka ir mes esame priėmę sprendimą, kad tuos įkainius sumažiname nuo 19 lietuviškų centų iki 1 euro cento (3,45 lietuviško cento - BNS). Mes jiems aiškiai demonstruojame, kad pavedimai eurais turi pigti ir gerokai pigti ir mes tikrai galvojame, kad taip ir turėtų atsitikti“, - pirmadienį spaudos konferencijoje teigė LB valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Pasak jo, tikimasi, kad mažės ir tarptautinių pervedimų eurais įkainiai. Šiuo metu tarptautinis pervedimas eurais kainuoja 40 litų.

„Atsižvelgdami į Estijos, Latvijos pavyzdį, mes neturime jokių prielaidų sakyti, kad tarptautiniai mokėjimai eurais nepigs. Mes tikrai galvojame, kad yra visos prielaidos Lietuvoje gerokai atpiginti mokėjimus eurais“, - teigė centrinio banko vadovas.

Lietuva eurą įsives 2015 metų sausio 1-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ema

juokinga ta salis Lietuva, moki mokescius ir dar uz tai kad moki susimoki

LLL

Tikėtis, kad bankai savo noru atsisakytų savo uždarbio ir atpigintų paslaugas yra visiškai nerealu. Bankai yra komercinės struktūros ir jų akcininkams uždarbis yra labai svarbus dalykas. Lietuvoje moralė ir bankininkystė yra visiškai nesuderinami dalykai. Tikėtis, kad mokėjimai bankams už visas jų atliekamas paslaugas pabrangs - visiškai realu. Galima tikėtis, kad dabartinės sumos litais virs tokiomis pačiomis sumomis eurais - taip pat realu

usurinis

tai aisku kad mazes,is 3 litu pasidarys 1 euras paslaugele banko.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS