„Lietuvos geležinkeliuose“ darbuotojų sumažėjo dešimtadaliu | Diena.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIUOSE“ DARBUOTOJŲ SUMAŽĖJO DEŠIMTADALIU

  • 3

Nuo šių metų pradžios darbuotojų skaičius valstybės valdomos AB, .Lietuvos geležinkeliai" (LG) grupėje sumažėjo beveik dešimtadaliu - iš šiemet įmonėje sumažėjo 1086 darbuotojais.

O išeitinėms kompensacijoms išleista 5 mln. eurų, rašo „Verslo žinios“.

Nuo šių metų sausio 1 dienos iki rugsėjo 12 dienos visoje geležinkelių grupėje personalo skaičius sumažėjo 9,2 proc., arba 1.082 darbuotojais. Metų pradžioje grupėje dirbo 11792 žmonės, o rugsėjo 12 dieną - 10710, rodo „Sodros“ duomenys. Daugiausia - 900 darbuotojų -sumažėjo pirminės „Lietuvos geležinkelių“ įmonės personalas.

Vien „Lietuvos geležinkelių“, be antrinių įmonių, per šį laikotarpį išeitinėms išmokoms išleido apie 5 mln. eurų. Tikimasi, kad vien administracijos valdymo pertvarka bendrovei leis sutaupyti apie 9 mln. eurų kasmet.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaipgi

sumažėjo, LG iš vienų padalinių išmeta, bet į kitus saviškiai vėl priimami, pvz. Vilniaus lokomotyvų remonto depas, dar prieš kelis mėnėsius ten dirbo mažiau kaip 340 darbuotojų, o dabar jau 490, tai nesunku pamatyti per rekvizitus, taigi vien tik tos LG antrinės įmonės dėka iš reklamuojamo sumažėjusio dešimtadalio jau 150 vėl gavo darbus, neabejoju, kad ir su likusiais panašiai taip yra

jonas

alga kaip maxsimoi siaubas visi meloe

,,,,,,

sumazejimas = visi - atleisti + priimti. Pasiziurejus kiek LG dave darbo skelbimu panasu, kad priimami nauji masiskai ir skubiai, kad nesimatytu, kiek daug atleistu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS