Lietuvos oro uostuose nuo kovo pabaigos skrydžių krypčių daugės trečdaliu | Diena.lt

LIETUVOS ORO UOSTUOSE NUO KOVO PABAIGOS SKRYDŽIŲ KRYPČIŲ DAUGĖS TREČDALIU

  • 2

Lietuvos oro uostuose šį aviacijos vasaros sezoną, kuris prasidės kovo pabaigoje, skrydžių krypčių skaičius, palyginti su žiemos sezonu, išaugs trečdaliu.

Iš Vilniaus oro uosto reguliarūs skrydžiai vyks 51 kryptimi, iš Kauno – 28, o iš Palangos – 6, pranešė bendrovė.

„Bus daugiau skrydžių į Europos miestus, taip pat išsiplės atostogų krypčių žemėlapis į Graikija, Italiją, Ispaniją ir kitas šalis. Todėl kartu su partneriais rengiamės aktyviam vasaros sezonui ir skiriame didelį fokusą kokybiškam išaugsiančių keleivių srautų aptarnavimui“, – pranešime sakė Lietuvos oro uostų maršrutų plėtros vadovas Tomas Zitikis.

Vilniaus oro uoste sugrįžta ir anksčiau populiarūs vasaros maršrutai, ir atsiranda naujų, pavyzdžiui, į Krokuvą, Hamburgą ar Lisaboną. Balandį atnaujinami skrydžiai į Kretą, birželį – į Korfu. Kroatijos miestą Dubrovniką tiesiogiai iš Vilniaus bus galima pasiekti gegužę, o liepą – Splitą.

Per ateinančius mėnesius vėl vyks skrydžiai į Tel Avivą, Nicą, Maljorką, Varną, Frankfurtą, Lisaboną, Dubliną, Reikjaviką. Skrydžius į Islandijos sostinę nuo gegužės vykdys naujas vežėjas – islandų „PLAY airlines“. Kitas naujas šio sezono vežėjas – Graikijos „Aegean Airlines“ – skraidins į Atėnus. Be to, rudenį vyks tiesioginiai skrydžiai į Dubajų.

Vilnius išlaikys reguliarų susisiekimą su Londonu, Stambulu, Paryžiumi, Berlynu, Roma, Kopenhaga, Briuseliu ir kitais svarbiais Europos centrais.

Iš Kauno ir toliau bus galima pasiekti Skandinavijos, Jungtinės Karalystės ir Airijos miestus, vyks skrydžiai į Ispanijos miestus Madridą, Malagą, Maljorkos Palmą ir Alikantę. Taip pat vyks skrydžiai į Italijos miestus – Barį, Riminį, Neapolį, Milaną ir Pizą. Nuo gegužės atnaujinami skrydžiai į Burgasą Bulgarijoje ir Rodo salą Graikijoje, Kiprą.

Iš Kauno vyks skrydžiai į Kelną, Stokholmą, Londoną ir Briuselį, kovo pradžioje – nauji skrydžiai į Berlyną ir Pizą, o nuo birželio – į Zadarą Kroatioje.

Palangoje prie keturių reguliarių krypčių bus dar dvi. Nuo kovo 20 dienos iš Palangos galima nuskristi į Dubliną, o nuo gegužės 29 dienos startuos skrydžiai į Amsterdamą. Ir toliau vyks skrydžiai į Kopenhagą, Londoną, Oslą ir Rygą.

Reguliarius skrydžius Lietuvos oro uostuose šiais metais vykdys 15 oro bendrovių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

LT - FR

I Prancuzijos pietus kada bus skrydziai ? pvz Perpinjana (Perpignan)

Pilietis

Kodel i Maskva nera skrydžiu, o i Tel Aviva skraidys? Juk abi šalys vienodos: agresores, užpuolusios kita valstybe

SUSIJUSIOS NAUJIENOS