M. Skuodis: plečiant skrydžius iš Lietuvos Vokietija – viena prioritetinių krypčių | Diena.lt

M. SKUODIS: PLEČIANT SKRYDŽIUS IŠ LIETUVOS VOKIETIJA – VIENA PRIORITETINIŲ KRYPČIŲ

Plečiant skrydžių kryptis iš Lietuvos Vokietija yra viena prioritetinių krypčių, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis. Pasak jo, Lietuvos oro uostai (LTOU) šiuo metu dėl to derasi su skrydžių bendrovėmis.

„Vokietija yra šiuo metu oro uostų, kalbant apie derybas su aviakompanijomis, dėmesio centre, kadangi oro uostai šiandien turi visus įrankius, aš tikrai turiu didelius lūkesčius dėl rezultato“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė M. Skuodis.

Anot jo, siekiama pritraukti skrydžius į strateginius Vokietijos susisiekimo centrus, tarp kurių – Hamburgas, Diuseldorfas, dažnesni skrydžiai į Berlyną.

„Tame sąraše yra ne vienas Vokietijos miestas ir galiu pasakyti, kad mūsų dėmesio centre tikrai yra kai kurie Vokietijos strateginiai susisiekimo centrai, tai jeigu susisiekimą su Miunchenu mes turime, jo dažnis tik ateity didės (...) Mes norėtume turėti skrydžius ir į Hamburgą (...), į Diuseldorfą, natūralu – ir į Berlyną dažnio reikia didesnio“, – kalbėjo M. Skuodis.

Vokietija šiuo metu vadovauja tarptautiniam NATO batalionui Lietuvoje. Per artimiausius metus ši sąjungininkė Lietuvoje planuoja dislokuoti ir karių brigadą.

Susisiekimo, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos bei Vilniaus savivaldybė spalio pabaigoje pasirašė trišalę sutartį dėl verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių maršrutų sąrašo bei priemonių skatini skrydžius į sostinę ir iš jos.

Pagal ją 2024 metais tam numatoma skirti apie 10 mln. eurų. Verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių krypčių sąraše yra 27 kryptys, iš kurių 23 – iš Vilniaus. Tarp jų yra Niujorkas, Briuselis, Dublinas, Londonas, Amsterdamas, Paryžius, Berlynas, Varšuva, Krokuva ir kiti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS