Mažeikių geležinkelio stoties pastatą ketinama perduoti savivaldybei | Diena.lt

MAŽEIKIŲ GELEŽINKELIO STOTIES PASTATĄ KETINAMA PERDUOTI SAVIVALDYBEI

„Lietuvos geležinkelių“ antrinės bendrovės „LTG Infra“ valdomą Mažeikių stoties pastatą ketinama perduoti vietos savivaldybei. Pastaroji čia ketina įkurti Turizmo ir verslo informacijos centrą, Verslo inkubatorių, kavinę, galbūt – ir Civilinės metrikacijos skyrių.

Sprendimą dėl maždaug 1,5 tūkst. kv. metrų ploto pastato, pripažinto kultūros vertybe – tai yra vienas reikšmingiausių Mažeikių lankytinų objektų istorine ir architektūrine prasme – ir aplink jį esančios infrastruktūros, perdavimo savivaldai turės priimti Vyriausybė.

Susisiekimo ministerija sutinka, kad stotį perimtų savivaldybė, bet kelia sąlygą, kad nebūtų keičiama statinio paskirtis – ji ir toliau teiktų paslaugas keleiviams.

„LTG Infra“ nurodo, kad statinys daug metų neatlieka daugelio įprastų funkcijų – čia nėra bilietų kasų, laukimo salės, o keleiviai nuo lietaus slepiasi po perone įrengta stogine. Įmonė mano, kad pastatas jo tikrajai paskirčiai nebus naudojamas ir ateityje.

Tuo metu savivaldybė nurodo, kad stoties pastatas yra patraukli ir mėgstama vieta: čia vyksta mugės, bendruomenių pasirodymai, profesionalių atlikėjų koncertai. Prie pastato kasmet vyksta Gedulo ir Vilties dienos minėjimai, rengiamos ir kitos valstybinės šventės.

Formuojasi nauja tradicija – Kalėdų senelio atvykimas į Mažeikius traukiniu ir džiugus šio personažo sutikimas.

Be to, miesto gyventojai, ypač jaunimas, buvo pamėgę prieš keletą metų pastate veikusią Menų stotį. Mero Vidmanto Macevičiaus teigimu, gruodį stotyje ir jos prieigose veikia Kalėdinis miestelis, čia ne vienerius metus įsikuria Kalėdų senelio rezidencija. 

„Formuojasi nauja tradicija – Kalėdų senelio atvykimas į Mažeikius traukiniu ir džiugus šio personažo sutikimas“, – rašte ministerijai teigė meras.  

Savivaldybė planuoja pastate įkurti Turizmo ir verslo informacijos centrą bei Verslo inkubatorių, kavinę, kurios interjeras būtų atkurtas pagal Mažeikių muziejaus fonduose saugomas tarpukariu stotyje veikusios kavinės nuotraukas. Be to, diskutuojama dėl galimybės pastate įkurti Civilinės metrikacijos skyrių. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS