Metė gerai apmokamą darbą JAV ir įkūrė verslą Lietuvoje: turime tik vieną patarimą | Diena.lt

METĖ GERAI APMOKAMĄ DARBĄ JAV IR ĮKŪRĖ VERSLĄ LIETUVOJE: TURIME TIK VIENĄ PATARIMĄ

  • 3

„Jei samdomą darbą dirbantys žmonės galvoja, kad pradėję verslą galės gyventi taip, kaip nori, ir nieko nedaryti, jie labai klysta. Čia dirbsite penkiskart daugiau“, – tuo įsitikino prieš kelerius metus verslą Lietuvoje pradėjusių Erikos Ir Mindaugo Puodėnų šeima, tačiau savo kelio pora nesigaili ir norintiems mesti samdomą darbą turi vieną patarimą.

„JAV buvau įsigijusi neprastą namą netoli miesto centro, kas kelerius metus keičiau automobilius, nuo drabužių lūždavo spintos“, – apie ankstesnį savo gyvenimą JAV pasakoja E. Puodėnienė.  Iš pradžių vos keliems mėnesiams už Atlanto su draugėmis išvykusi tuomet dvidešimtmetė Erika ten pasiliko net aštuoneriems metams. Darbas garsiuose viešbučiuose, vadovaujamos pareigos ir solidus atlygis leido gyventi taip, kaip norisi. Tačiau per vienas atostogas Lietuvoje sutiktas M. Puodėnas apvertė jos planus likti JAV ir mergina nusprendė grįžti į gimtinę.

Nuo nulio savo gyvenimą gimtojoje šalyje iš naujo pradėjusi E. Puodėnienė netruko sukurti sėkmingą verslą, o kiekvienam, svajojančiam apie nuosavą verslą, ji kartu su vyru pataria planų neatidėlioti.

„Patarimas labai paprastas: negalvokite daryti verslo. Darykite jį. Jei atsisėsite ir galvosite, pragalvosite vienerius metus, antrus, paskui jūsų sugalvotą idėją padarys kažkas kitas. Galbūt jam seksis gerai, tuomet galvosite, kad tai įgyvendinti galėjote ir jūs. Jei kitam nepavyks, galvosite, kad ir jums būtų nepavykę. Tai neturi nieko bendra. Kiekvienas žmogus įdeda savo darbą, pastangas, savo laiką, todėl ir rezultatas būna atitinkamas“, – įsitikinęs M. Puodėnas.

Jis priduria, kad dažnai samdomą darbą dirbantys žmonės klysta galvodami, kad pradėję verslą jie galės gyventi taip, kaip nori ir nieko nedaryti. Čia, vyro teigimu, teks dirbti penkiskart daugiau nei samdomame darbe.

„Visą laiką dirbsite ir galvosite, ką galite padaryti dėl savo verslo. Jei tik išvažiuojame pailsėti, atsipalaiduojame, iškart jaučiasi kritimas. Nebijokite daryti verslo, bet tik tada, jei tikite ta idėja ir esate pasiryžę dirbti“, – tvirtina M. Puodėnas.

Visas pokalbis – vaizdo įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

TU del BANKO..

Skambink Putinui,zinau, Antonovas suimtas Maskvoje..tai ten ir rasyk ar skambink.O gal jie ten abu suimti ,juk ten vyksta tardimai.Prie ko cia Prezidente ????

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Nuomonė

Matomai ne toks jau žavus buvo tas gerai apmokamas valymo darbas . Geriau, aišku, kai tau už grašius čia kiti šveičia ir patarnauja. Ir dar gali vaizduoti verslininką, nors plikas kaip tilvikas, bet pasipuikuoti skubama.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS