Per metus šiluma pabrango 7 proc. | Diena.lt

PER METUS ŠILUMA PABRANGO 7 PROC.

Kainų ir energetikos komisijos duomenimis, per metus vidutiniškai šiluma pabrango 7 procentais. Komisija aiškina, kad kaina gyventojams kilo dėl brangusių gamtinių dujų ir biokuro.

Kainų ir energetikos komisija aiškina, kad šiais metais skaičiuojant šilumos kainą, viena gamtinių dujų megavatvalandė buvo 2 eurais brangesnė nei metais prieš tai. Taip pat beveik penktadaliu didėjo biokuro kaina. Todėl gyventojams vidutiniškai šiluma brango 7 procentais, apie trečdalį cento.

Nors kainos keitėsi visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, mažiausiai už šilumą moka Šiaulių gyventojai. Teigiama, kad šiame mieste kaina sumažėjo dėl gyventojų permokos ir šiuo metu taikomos kompensacijos. Tuo metu kauniečiai už šilumą moka daugiausia šalyje, nes taip pat didėjo nepriklausomų šilumos gamintojų kainos. Sostinės gyventojai už šilumą vidutiniškai moka centu mažiau nei kauniečiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

durniu laivas

o juk visa profesionalu gauja peizejo kad sildymas siais metais bus pts pigiausias bet prie tokios valdzios to tiketis nevalia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS