Vyriausybė nepritarė siūlymui išplėsti pakuočių užstato sistemą | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ NEPRITARĖ SIŪLYMUI IŠPLĖSTI PAKUOČIŲ UŽSTATO SISTEMĄ

Vyriausybė nepritarė siūlymui į užstato sistemą įtraukti daugiau pakuočių ir taros, pavyzdžiui, visus stipraus alkoholio butelius, trilitrinius stiklainius.

Pirmadienį ministrų kabinetas palaikė Aplinkos ministerijos poziciją ir nepritarė Aplinkos apsaugos komiteto narės „valstietės“ Virginijos Vingrienės pateiktoms Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pataisoms, pirmadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistus informavo aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Anksčiau pirmadienį aplinkos ministras teigė, kad nusprendus į užstato sistemą įtraukti daugiau stiklinės taros pakuočių, galėtų kilti atliekų tvarkymo kainos.

Seimo narė V.Vingrienė pasiūlė į užstato sistemą įtraukti visų alkoholinių ir nealkoholinių gėrimų (gaiviųjų, vandens, giros, sulčių) stiklo, plastiko ir metalinę tarą. Užstatas nebūtų imamas, jeigu pakuotės talpa mažesnė negu 0,1 litro ir didesnė negu 3 litrai.

Šiuo metu iš alkoholinių gėrimų sistemoje dalyvauja tik alaus, sidro ir jų kokteilių pakuotės.

Atnaujinta užstato sistema Lietuvoje pradėjo veikti 2016 metų vasarį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nu jo

"Prie ruso" supirkdavo butelius ir nuo alaus, ir nuo limonado, ir nuo pieno, ir nuo bet kokių neimportinių gėrimų, taip pat indelius nuo grietinės bei stiklainius; už trilitrainius netgi labai gerai mokėdavo, tik tų beveik niekas nepriduodavo, patiems reikėjo - sultims, kompotams ir taip toliau. O dabar priviso taromatų, kurie kartais veikia, kartais ne, ir kukuokit! Jei taromatai ne visai tarai tinka, grąžinkit paprastas supirktuves. Beje, atliekų tvarkymo kainos kils nepriklausomai nuo užstato sistemos, jei ne ta, tai kita priežastis pabranginimui visada atsiras.

...

Šiaip tai įdomu: iki tos sistemos įdiegimo už visą tarą buvo grąžinami pinigai, dabar gi - tik už 'nusipelniusią'; kas už likusią tarą pinigėlius 'priglaudė'?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS