Vyriausybė nutarė nepritarti istorinių sostinių papildomam finansavimui | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ NUTARĖ NEPRITARTI ISTORINIŲ SOSTINIŲ PAPILDOMAM FINANSAVIMUI

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė nepritarti idėjai keliems šalies miestams – istorinėms sostinėms – mokėti specialias tikslines valstybės dotacijas kultūros paveldui ir turizmo plėtrai. Tokį sprendimą pasiūlė  Finansų ministerija.

Vyriausybės išvados paprašė Seimas, svarstantis socialdemokrato Kęstučio Vilkausko parengtą įstatymo pataisą dėl papildomo finansavimo istorinės sostinės statusą turinčioms teritorijoms.

Finansų ministerija teigia, kad jose lankantis daugiau turistų savivaldybės gauna daugiau pajamų iš vietinių rinkliavų.

„Didžiausią dalį šių gaunamų vietinių rinkliavų ir sumoka į istorinių sostinių teritorijas atvykstantys turistai, nes vietinė rinkliava gali būti nustatoma už naudojimąsi savivaldybių tarybų nustatytomis vietomis automobiliams statyti, gyvenamųjų vietovių viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra“, – rašoma dokumente.

Ministerijos teigimu, vietinė rinkliava gali būti nustatoma už naudojimąsi automobilių vietomis, viešąja turizmo ir poilsio infrastruktūra.

Istorinės sostinės teritorijos statusą turi Kauno senamiestis ir istorinė dalis, vadinama Naujamiesčiu, Vilniaus Senamiestis, Kernavė ir Kernavės archeologinė vietovė, Trakai ir Senieji Trakai.

Savivalda sako, kad valstybė turėtų prisidėti prie tokių teritorijų infrastruktūros finansavimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Oho ho ho Oho ho ho :))))

O užsienio lietuvių nevyriausybinėms skirs 50 tūkstančių ? Kam dirba ši liberalių vyriausybė ? !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS