Ministras D. Kreivys grąžino visas nuo 2021 metų gautas parlamentines lėšas | Diena.lt

MINISTRAS D. KREIVYS GRĄŽINO VISAS NUO 2021 METŲ GAUTAS PARLAMENTINES LĖŠAS

Energetikos ministras Dainius Kreivys penktadienį grąžino visas nuo 2021 metų pradžios gautas parlamentines lėšas.

Ministro patarėja Vita Ramanauskaitė BNS informavo, kad į Seimo kanceliarijos sąskaitą grąžintos „visos įplaukos nuo 2021 metų pradžios plius buvęs likutis – iš viso 18 tūkst. 446,24 euro“.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos skelbiamose ataskaitose, nuo 2021 metų pradžios D. Kreivys išleido 19 tūkst. 451 eurą parlamentinių lėšų.

Apie tai, kad ministras grąžino parlamentinei veiklai skirtas lėšas, pirmasis feisbuke paskelbė visuomenininkas, akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius Andrius Tapinas.

„Ką tik gavau energetikos ministro Dainiaus Kreivio patarėjos žinutę, kad ministras šiandien grąžino į Seimo kanceliariją visas nuo 2021 metų gautas parlamentinės veiklos lėšas. Taip pat patarėja atkreipė dėmesį, kad eidamas dvi pareigas Dainius Kreivys Seimo nario atlyginimo negauna“, – rašė jis.

Pernai pradėtą savivaldybės politikų išmokų tyrimą „Skaidrinam“ A. Tapinas tęsia nagrinėdamas Seimo nariams skirtų parlamentinių lėšų panaudojimą.

Norėdamas išvengti spekuliacijų viešoje erdvėje dėl šių ir kitų lėšų panaudojimo tikslingumo, į Seimo sąskaitą grąžinau visas parlamentinės veiklos lėšas.

 

D. Kreivys feisbuke komentavo, kad tyrimo autoriams klausimų sukėlė parlamentinių lėšų naudojimas dvylikos metų senumo automobilio draudimui. Jis teigė, kad tapęs ministru, parlamentaro atlyginimo negauna, tačiau turi tarnybinį automobilį.

„Norėdamas išvengti spekuliacijų viešoje erdvėje dėl šių ir kitų lėšų panaudojimo tikslingumo, į Seimo sąskaitą grąžinau visas parlamentinės veiklos lėšas už laikotarpį nuo tapimo ministru iki šios dienos: nuo sąskaitų už prenumeratą iki ryšio ir IT priemonių“, – rašė ministras.

Su pačiu D. Kreiviu BNS nepavyko susisiekti.

Nuo 2021 metų pradžios D. Kreivys išleido 19 tūkst. 451 eurą parlamentinių lėšų.

Seimo nariams kas mėnesį skiriama 0,8 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio dydžio suma išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla: biuro, kompiuterinės technikos nuomai, ryšio paslaugoms, transporto išlaidoms, automobilio eksploatacijai, suvenyrams, viešosios informacijos rengėjų paslaugoms ir panašiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Cha cha

Kaip nustoti juoktis:)

Anonimas

cia kaip 20 centu nuo 160 euru numete

ekonomistas

Būkim biedni, bet kažkiek teisingi. Ar jau taip tie čekiukai ir parlamentinės lėšos prie dabartinės valdžios atsirado, bet visiems buvusiems tiko. Dabar ieškoma "užpernykščio sniego", kad tik kaip konservatoriam pakenkti. Žinoma, seniai reikėjų tų čekiukų atsisakyti, skirti priedą (proto ribose) prie atlyginimo ir nebūtų tų tapinų išsidirbinėjimų. Šiliauska, Stepukonis ir t.t. tai tikrai vagys, bet seimo narių ar savivaldybių atstovų toks šmeižimas, manau neteisingas. Jeigu jiems buvo skirtos sumos, kam tos kažkokių kvailų pateisinimų? Niekaip nesuprantu. O kad norint mušti lazdą visda surasi ir dar save parodysi (kaip čia Tapinas į prezidentus dar nesiveržia?)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS