Ministras: nereikėtų pasikliauti R. Karbauskio žodžiais apie Vyriausybės sprendimus | Diena.lt

MINISTRAS: NEREIKĖTŲ PASIKLIAUTI R. KARBAUSKIO ŽODŽIAIS APIE VYRIAUSYBĖS SPRENDIMUS

  • 5

„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui teigiant, kad privatizuoti „Jonavos grūdus“ neįmanoma, jo partietis, žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad R. Karbauskio žodžiais apie Vyriausybės nutarimus pasikliauti nereikėtų.

„Nereikėtų painioti Ramūno Karbauskio kaip Seimo nario, Ramūno Karbauskio kaip kažkada buvusio verslininko ir turbūt nereikėtų pasikliauti Ramūno Karbauskio žodžiais, kai kalbama apie Vyriausybės sprendimus“, – LRT televizijai pirmadienį sakė G. Surplys.

Pasak jo, valstybė neturėtų užsiiminėti verslu, todėl atsisakius maisto atsargų rezervo saugojimo funkcijos, „Jonavos grūdus“ būtų galima privatizuoti.

„Vyriausybė mano, kad Lietuvos maisto atsargos galėtų būti planuojamos racionaliau ir tuo pagrindu, jeigu mes to rezervo atsisakytume, turbūt būtų rimtas klausimas, kam valstybei reikalinga grūdų įmonė?“, – sakė ministras.

Pasak G. Surplio, XXI amžiuje karo atveju nereikėtų kliautis grūdais, o kalbėti apie maisto atsargų kaupimo strategiją valstybėje nelaimės atveju.

Žiniasklaidai paskelbus, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio R. Karbauskio aplinka stiprina įtaką valstybės grūdų rezervą bei kitas maisto atsargas saugančioje bendrovėje „Jonavos grūdai“ bei galbūt nori ją privatizuoti, R. Karbauskis pirmadienį pareiškė, kad tai yra neįmanoma tiek dėl jo paties pozicijos, tiek dėl įstatymų.

„Prieštarauju bet kokios pelningos valstybinės įmonės privatizavimui ir tą sakiau jau seniai (...) Sausį šios kadencijos Seimas, ir mano balsu taip pat, priėmė įstatymą, kad tokių įmonių privatizavimas būtų praktiškai neįmanomas“, – žurnalistams pirmadienį sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis paneigė svarstymus, esą jo kontroliuojama grupė „Agrokoncerno grūdai“ ketina privatizuoti „Jonavos grūdus“.

Politiko kontroliuojama grupė „Agrokoncerno grūdai“ pirmadienį taip pat pareiškė neplanuojanti plėtros ir nesvarstanti įsigyti likusių įmonės „Jonavos grūdai“ akcijų.

GALERIJA

  • Ramūnas Karbauskis
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

O

Dr vienas bando atmerkti akis lt zmonem,kokiageda kad toks ,kaip karbauskis yra valdzioj.ji noekas nesugeba sustabdyti,ziurekit ,ka jis daro su saviskiais bendrazygiais su lietuva,naikina lietuvos laisve,demokratija,kirsina lietuvius.dieve meldziu isvaryk ji is valdzios jei seimo nariai nesugeba apkaltos surengti.paksui sugebejo o sita laiko.ji gydyt reikia nuo psichikos ligu,paumejimas totalus,ir vwrygai ir kas su senelio salcio giesmeiu panaikinimu ,kas siulo ir su mokyklom,alkoholiu it ttttttttttt.dieve isvaryk juos ,kad nebezemintu tautieciu

...

CHA: "Pasak jo, valstybė neturėtų užsiiminėti verslu, todėl atsisakius maisto atsargų rezervo saugojimo funkcijos, „Jonavos grūdus“ būtų galima privatizuoti" - taaaip, nebeliko ką prichvatizuot, tai verslinYkai ėmė savo čiuptuvus tiest link strateginių Šalies objektų, jie NORI, patys NIEKO neinvestavę, PIGIAI įsigyt 'aukso kiaušinius' nešančius objektus, o paskui imti REKETUOT Valstybę (t.y., mus visus) dotacijų ESĄ už valstybinių funkcijų vykdymą.

forumas

akivaizdu reikia stambinti ir jungti savivaldybes, mazinti jose dirbanciu vagiu gaujas, mokytoju pinigus išvogs savivaldybes ir austejos mokyklos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS