Nacionalinėje mokėjimo agentūroje – įtarimai prekyba poveikiu | Diena.lt

NACIONALINĖJE MOKĖJIMO AGENTŪROJE – ĮTARIMAI PREKYBA POVEIKIU

  • 0

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) trečiadienį pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo prekybos poveikiu Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA). Įtarimai šiuo metu pareikšti keturiems asmenims.

Įtariama, kad NMA darbuotojas su dviem tarpusavyje nesusijusiais asmenimis, iš kurių vienas – Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) darbuotojas, susitarė, kad pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, įgaliojimais ir pažintimis, paveiks NMA darbuotojus, jog šie priimtų palankius sprendimus dėl paramos žemės ūkio veiklai skyrimo tiems asmenims, o šie jam sumokės dalį tos paramos pinigų, kitaip tariant, duos kyšius.

NMA Komunikacijos skyriaus vedėja Vaiva Kovaliūnienė BNS teigė, kad įstaigos darbuotojas, kuriam pareikšti įtarimai,  neužėmė vadovaujančių pareigų.

„Pareigos ne vadovaujančios, darbuotojas nedelsiant gavus iš STT informaciją iš karto buvo nušalintas nuo pareigų. (...) Vidinis tyrimas buvo pradėtas, šiandien jau darbuotojo prašymu jis buvo atleistas iš užimamų pareigų“, – teigė V. Kovaliūnienė.

Keturiems asmenims, kuriems pareikšti įtarimai, skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti su prokuroro paskirtais kitokio pobūdžio įpareigojimais. NMA darbuotojas nušalintas nuo pareigų šešiems mėnesiams.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS