Nepranešusiems apie statybos darbų pradžią – iki 400 eurų bauda | Diena.lt

NEPRANEŠUSIEMS APIE STATYBOS DARBŲ PRADŽIĄ – IKI 400 EURŲ BAUDA

Prievolės pranešti apie darbų pradžią prieš pradedant statyti, rekonstruoti, griauti ar atnaujinti pastatus per pirmuosius devynis šių metų mėnesius nevykdė 173 asmenys, praneša Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) prie Aplinkos ministerijos.

Tokių išsiblaškiusių ar neatsakingų statytojų laukia sankcijos. Už nustatytos informacijos nepateikimą arba pavėluotą pateikimą jiems gresia nuo 100 iki 300 eurų bauda, o už pakartotinį tokį pažeidimą – nuo 200 iki 400 eurų.

Juridiniai ir fiziniai asmenys, planuojantys statyti naujus ar atnaujinti, rekonstruoti, griauti statinius, apie numatomą statybos pradžią ir pasamdytą ar paskirtą rangovą, statinio projekto vykdymo priežiūros vadovą, statinio statybos vadovą, statinio statybos techninį prižiūrėtoją VTPSI turi pranešti ne vėliau kaip prieš vieną darbo dieną iki statybos pradžios. Tai jie gali padaryti naudodamiesi informacine sistema „Infostatyba“ arba tiesiogiai pranešdami raštu VTPSI teritoriniam padaliniui.

Jeigu kyla daugiau klausimų, galima kreiptis konsultacijos į VTPSI specialistus užpildžius elektroninio paklausimo formą, pateikus klausimą raštu ar elektroniniu paštu. Taip pat iš anksto užsiregistravus galima atvyki į artimiausią VTPSI padalinį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Parazitas

Bauskim tuos kurie: stato prekiauja dirba kerpa kepa remontuoja ir kitu budu pildo MUSU valstybes izda.......

valio

jei sugulet i lova pries santoka reikia bausti kad ir 500 euriuku bauda juk biudzeta surinksim tik baudomis ir draudimais

Koks geras sugalvotas prasizengimas

Kaip baisu nesiregistravo....geriausiai butu: susaudyti pakarti ketvirciuoti... nugriauti susprogdinti nusluoti ir t.t..... policininku valstybe....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS