Nesusiviliojo: dėl papildomos nemokamos nakvynės užsienio turistai į Lietuvą vykti neskuba | Diena.lt

NESUSIVILIOJO: DĖL PAPILDOMOS NEMOKAMOS NAKVYNĖS UŽSIENIO TURISTAI Į LIETUVĄ VYKTI NESKUBA

  • 1

Dėl papildomos nemokamos nakvynės užsienio turistai į Lietuvą vykti neskuba. Siūlymu trečią nakvynę gauti nemokamai galima naudotis jau daugiau nei mėnesį, praneša LNK.

Susidomėjimo nesulaukė

Užsieniečių, kurie Lietuvoje norėtų praleisti daugiau nei dvi naktis, nedaug.

„Ne tik neturėjome užsienio turistų pagal trečios nakvynės programą, bet apskritai nė vienos užklausos“, – sakė „Atostogų parko“ direktorius Ričardas Jovaiša.

Ir kitų viešbučių atstovai sakė, kad rezervacijas trečiai nakvynei, kurias siūlosi apmokėti valstybė, galėtų suskaičiuoti vienos rankos pirštais.

„Atostogų parko“ direktorius tikino, kad net itin čia lankytis mėgstantys latviai šia galimybe nesinaudoja.

„Bandė ieškoti, kaip galima pasinaudoti ta programa, ir išėjo taip, kad šiuo metu, kaip mūsų kolegos latviai pasakė, – misija neįmanoma“, – teigė R. Jovaiša.

Kad informacija sunkiai pasiekiama, nesutiko „Keliauk Lietuvoje“ vadovas Dalius Morkvėnas.

„Kai mes matuojame savo kampanijos elektroninės rinkodaros parametrus, tai unikalių vartotojų pasiekimas yra apie 70 milijonų“, – komentavo D. Morkvėnas.

Ne tik neturėjome užsienio turistų pagal trečios nakvynės programą, bet apskritai nė vienos užklausos.

Iš tiesų iniciatyva sulaukė tiek Lietuvos, tiek užsienio žiniasklaidos dėmesio, o panašias turistų skatinimo priemonės taiko ir kitos valstybės, pavyzdžiui, Turkija arba Egiptas. Vien puslapyje „Stay in Lithuania Travel“ apsilankė beveik 2 mln. lankytojų, tačiau iš 2 mln. apsilankiusiųjų specialius kodus trečiai nakvynei kompensuoti parsisiuntė 3 tūkst.

Kol kas neaišku, ar per artimiausią mėnesį tomis nakvynėmis jie apskritai pasinaudos. Pavyzdžiui, dėl didėjančio užsikrėtimų skaičiaus Vokietija Lietuvą jau įtraukė į nerekomenduojamų vykti šalių sąrašą.

„Ta tikimybė mažėja, tikrai taip. Bet aš norėčiau akcentuoti ir pasidžiaugti, kad mes dabar pabendravome su labai daug europiečių ir jeigu jų reakcijos dabar nesulauksime, mes jos tikrai sulauksime vėliau“, – tikino D. Morkvėnas.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė anksčiau sakė, kad tikisi, jog trečios nakvynės pasiūlymas turistų skaičių Lietuvoje padidins bent 20 tūkst.

Viešbučiai norėtų daugiau pagalbos

Kad idėja – puiki akcija Lietuvai išgarsinti, sutiko ir patys viešbučiai, tačiau pastarieji sakė, kad jiems reikia ne tik reklamos, bet ir realios pagalbos. Anot Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės, atėjo metas, kai verslas turi pradėti mokėti visus dėl karantino atidėtus mokesčius, be to, šalyje kyla darbuotojų atlyginimai, o patalpų išlaikymas dėl padidėjusių kainų bus dar brangesnis.

Toks jausmas, kad Vyriausybei atrodo, kad pandemijos nebuvo.

„Toks jausmas, kad Vyriausybei atrodo, kad pandemijos nebuvo. Galiu pasakyti, kad dar tie energetikos kaštai auga, vėlgi laukia žiema, ypač miesto viešbučių, kai nebus turistų ir bus labai dideli išlaikymo kaštai“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Kadangi užsienio turistų rezervacijų kol kas beveik nėra, dar mėnesį trečios nakvynės kompensavimu naudotis kviečiami patys lietuviai. Valstybė gali padengti nakvynės išlaidas iki 65 eurų.

„Tada ta priemonė išjudės daugiau. Jeigu ji dar bus pratęsta, nes prasidės vaikų atostogos, tai galvojame, kad gal kažkiek ekonomiškai pasiteisintų“, – manė E. Šiškauskienė.

Iš viso Lietuva galėtų pasiūlyti 12 tūkst. nemokamų nakvynių. Trečiai nakvynei kompensuoti iš viso skirta 750 tūkst. eurų. Kol kas akcija numatyta iki lapkričio 8 d. Ekonomikos ir inovacijų ministerija dar svarsto, ar trečios nakvynės kompensavimo laikotarpį pratęs.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jezusmarija !!!!

Ar ministrė laisva Armonaitė " skaičiuoja " biudžeto eurus ? Na laisvoji gal ką vartoja ? O štai liberkonservyno buhalteriai jau visai įsijautė į pinigų pasitaškymus ir armonaičių " milijonų " paleistų pavėjui jau neskaičiuoja ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS